Sindicaliștii din administrație vor protesta, miercuri, în Piața Victoriei, solicitând majorarea salariilor

Sindicaliștii din administrație vor protesta, miercuri, în Piața Victoriei, solicitând majorarea salariilor

Membrii Federației Naționale a Sindicatelor din Administrație (FNSA) vor participa miercuri, de la ora 10,00, la un miting de protest în Piața Victoriei, solicitând creșteri salariale pentru salariații din administrația publică locală din România și reglementarea acordării, începând cu anul 2015, a tichetelor de masă.

'Vom organiza, pe data de 27 mai a.c., următoarea acțiune de protest stabilită de sindicatele membre, după greva de avertisment din data de 20 februarie și greva generală de o zi din data de 30 aprilie din București. Revendicările noastre minimale și decente se referă la reglementarea și liberalizarea acordării începând cu anul 2015 a tichetelor de masă sau a normei de hrană pentru toți salariații din administrația publică locală, în limita bugetelor locale aprobate prin hotărâri de consiliu, în măsura în care aceste instituții realizează și sunt finanțate parțial și din venituri proprii. De asemenea, dorim creșteri salariale și pentru salariații din administrația publică locală din România sau aplicarea, începând cu anul 2015, a Legii nr. 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice', a declarat marți Valer Suciu, președintele FNSA, într-o conferință de presă.

Potrivit acestuia, FNSA va declanșa grevă generală pe termen nelimitat în administrația publică locală din România, dacă Guvernul nu va rezolva revendicările sindicaliștilor.

'În cazul în care și după această acțiune Guvernul României adoptă aceeași atitudine sfidătoare față de problemele salariaților pe care îi reprezentăm, FNSA va demara procedura pentru organizarea următoarei acțiuni de protest, și anume greva generală pe termen nelimitat în administrația publică locală din România. La această acțiune vor participa și alte federații din sectorul nostru de activitate, FNSA având, în acest sens, încheiat un protocol cu aceste organizații sindicale', a mai spus Valer Suciu. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...