Solomon Wigler, rămâne în arest preventiv după ce CAB i-a respins contestația

Solomon Wigler, consilierul personal al primarului Capitalei, rămâne în arest preventiv după ce vineri Curtea de Apel București i-a respins contestația. 

În 4 iunie, judecătorii de la Tribunalul București au admis propunerea Direcției Naționale Anticorupție (DNA) de arestare preventivă pentru 30 de zile a lui Solomon Wigler.

El este acuzat de trafic de influență, în formă continuată (5 acte materiale), după ce a primit în mai multe tranșe 204.000 euro de la un om de afaceri pentru a interveni pe lângă consilieri din cadrul Consiliului General al Municipiului București în vederea inițierii și votării unor proiecte de hotărâri.

"În perioada mai/ iunie 2012 — mai 2015, inculpatul Wigler Solomon, în calitate de consilier personal al primarului municipiului București, a pretins în mai multe rânduri suma totală de 230.000 euro și a primit în mai multe tranșe suma de 204.000 euro de la un om de afaceri (martor denunțător) pentru a interveni pe lângă funcționari din aparatul administrativ al primarului general al municipiului București și consilieri din cadrul Consiliului General al Municipiului București, lăsând să se creadă că are influență asupra acestora în vederea inițierii și votării unor proiecte de hotărâri", susțin procurorii DNA.

Aceste hotărâri vizau aprobarea unor planuri urbanistice zonale necesare construirii de supermarketuri pe raza municipiului București și acceptarea unei donații către Primăria Capitalei.

"Concret, inculpatul a primit suma totală de 150.000 euro, în patru tranșe, respectiv înainte și după votarea hotărârilor respective. În același scop, la data de 28 mai 2015, omul de afaceri s-a întâlnit cu Solomon Wigler în biroul acestuia din urmă aflat în sediul Primăriei municipiului București, ocazie cu care acesta din urmă l-a asigurat pe martorul denunțător că, în ședința Consiliului General al Municipiului București din ziua respectivă, au fost aprobate atât proiectul de hotărâre privind acceptarea donației aferente unuia dintre proiecte, cât și PUZ-ul pentru unul dintre supermarketuri", au mai reținut anchetatorii.

În acest context, conform procurorilor, Solomon Wigler a convenit cu denunțătorul să îi remită 25.000 euro, urmând ca diferența până la 51.000 euro să o aducă în săptămâna 8 — 12 iunie.

Solomon Wigler a fost surprins săptămâna trecută în flagrant de procurorii anticorupție în timp ce primea 25.000 euro în scopul menționat.

"Anterior, în același scop, inculpatul primise, printr-un intermediar, 4.000 euro de la același om de afaceri. Într-un context separat, în 14 noiembrie 2013, Solomon Wigler a mai primit de la omul de afaceri suma de 25.000 euro pentru a interveni pe lângă primarul general al municipiului București, pe lângă care a lăsat să creadă că are influență, în vederea eliberării unei autorizații de construire necesare unei soluții de trafic (sens giratoriu), pentru două supermarket-uri", au mai constatat procurorii.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Confirmare oficială / Dragnea și Tăriceanu au dat liber Ungariei să-și facă de cap în Transilvania!

2 Document / Așa arată jaful PSD! Guvernul Orban refuză plăți de aproape 150 milioane lei pentru proiecte PNDL făc…

3 Judecați voi! O judecătoare care a scăpat ca prin minune de pușcărie se pensionează cu 16.000 de lei pe lună, …

4 ULTIMĂ ORĂ / Dragnea va ieși din pușcărie în mai puțin de doi ani! Toader a clasificat întreg penitenciarul Raho…

5 VIDEO Dosarul șpăgilor explodează în PSD! Deputata PSD Jivan, audiată la DNA! Sunt așteptați Fifor și Cuc!

recomandări

Te ia DNA: Mihali Gavril

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Nici nu știam că există sportul ăsta!