Sorin Oprescu, ADUS la DNA

Sorin Oprescu, ADUS la DNA

Primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost adus joi dimineaţa la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres, Oprescu este adus pentru a asista la percheziția informatică. Sorin Oprescu se află în arest preventiv după ce Curtea de Apel București i-a respins luni contestația împotriva deciziei instanței inferioare de a emite mandat pe numele său.

Potrivit DNA, în perioada 2013 — 2015, un grup bine organizat, la care a aderat și Sorin Oprescu, a înființat în administrația locală din municipiul București un sistem prin care operatorii economici care doreau să primească contracte din partea instituțiilor publice aflate în subordinea primarului trebuiau să remită o parte din profitul brut realizat din execuția acelor contracte, cu titlu de mită, unor factori de decizie din cadrul aparatului.

În același dosar au fost reținuți Mircea Octavian Constantinescu - director în Primăria Municipiului București, fostul șofer al primarului, Stanca Cristian, zis Grenadă, șefii Centrului Cultural ''Palatele Brâncovenești'' -Florin Șupeală și Ruxandra Petroi Avasiloae, precum și omul de afaceri Claudiu Bengalici.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…