ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI - 9 OCTOMBRIE

ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI - 9 OCTOMBRIE

Președintele Traian Băsescu afirmă, într-un mesaj transmis cu ocazia Zilei de comemorare a victimelor Holocaustului din România, că răspunderea pentru condamnarea Holocaustului și a celor care se revendică de la o mentalitate xenofobă revine fiecărui român.

* De Ziua Națională de Comemorare a Holocaustului, România aduce un omagiu memoriei vieților nevinovate care au fost pierdute în acea perioadă întunecată, declară premierul Victor Ponta într-un mesaj difuzat cu această ocazie.

* Plenul CSM a decis în unanimitate să sesizeze Inspecția Judiciară cu privire la apărarea independenței justiției în legătură cu ultimele afirmații ale premierului Victor Ponta referitoare la dosarul Lukoil și ale președintelui Traian Băsescu cu privire la dosarul Microsoft.

* Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a dispus Corpului său de Control să facă verificări la Spitalul Municipal Huși în cazul fetiței de patru ani care a decedat. Rudele fetiței îi acuză pe medici de malpraxis, după ce i-ar fi administrat antibiotice fără să-i fi fost testată în prealabil toleranța.

* Ministerul Afacerilor Interne va cumpăra, până la sfârșitul lunii noiembrie, 450 de autoturisme Dacia Duster, care vor fi repartizate structurilor ministerului, a anunțat Monica Dajbog, purtătorul de cuvânt al instituției. Achiziția este posibilă după ce MAI a primit fonduri suplimentare la ultima rectificare bugetară și va fi făcută prin intermediul Programului de înnoire a parcului auto național — "Rabla".

* Înalta Curte de Casație și Justiție a decis arestarea preventivă pentru 30 de zile a fostului jurnalist Dragoș Nedelcu, cercetat penal de DIICOT pentru evaziune fiscală și spălare de bani. În același dosar a fost arestat preventiv și omul de afaceri Bogdan Mitu, însă decizia nu este definitivă.

* Polițiștii au reținut 16 persoane în urma perchezițiilor efectuate miercuri în București și în 14 județe la persoane bănuite de evaziune fiscală și spălare de bani cu mărfuri luate din Ungaria, Bulgaria și Polonia și vândute în România, informează Inspectoratul General al Poliției Române. Prejudiciul estimat până în prezent este de 3.000.000 de euro, reprezentând taxe și impozite sustrase de la plată.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”