ȘTIRILE AMIEZII BUCURESTI- 15 OCTOMBRIE

ȘTIRILE AMIEZII BUCURESTI- 15 OCTOMBRIE

Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Brașov efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție ce au legătură cu reconstituirea dreptului de proprietate pentru suprafața de aproximativ 90.000 ha de teren forestier și 100 ha teren agricol.

* Secția pentru judecători a CSM a încuviințat arestarea preventivă și arestarea la domiciliu a magistraților Roxana Anca Adam, judecător în cadrul Tribunalului Brașov, Lorand Andraș Ordog și Gabriel Uță, judecători la Tribunalul Covasna, implicați într-un dosar de retrocedări ilegale ale unor terenuri.

* Carmen Sârboiu, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Orșova, a fost reținută de DNA pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită, trafic de influență și instigare la infracțiunea de abuz în serviciu.

* Candidatul Alianței PSD-UNPR-PC la prezidențiale, Victor Ponta, a declarat că își va da demisia din funcția de prim-ministru după ce va câștiga alegerile.

* Premierul Victor Ponta a declarat că România a făcut eforturi pentru a îndeplini standarde înalte, în primul rând de competitivitate și de transparență, iar intenția este ca țara noastră să devină membru cu drepturi depline a OECD.

* Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se deplasează pe teritoriul Germaniei cu privire la faptul că Sindicatul german al mecanicilor de locomotivă (GDL) a anunțat organizarea unei greve, urmând să fie afectată circulația trenurilor de pasageri pe distanță lungă, regionale și orășenești (S-Bahn), precum și a trenurilor de marfă.

* Studenții străini care vin să învețe în România vor fi scutiți din luna noiembrie de obținerea avizului de muncă în cazul în care doresc să fie angajați la diverse firme interesate, potrivit Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 25 din 26 august 2014, act normativ ce va intra în vigoare la data de 28 noiembrie, au declarat pentru AGERPRES oficiali ai Inspectoratului General pentru Imigrări.

* Mai mulți polițiști de la Secția 3 din Capitală sunt audiați de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București, ei fiind suspectați că au bătut o persoană în vârstă în timpul alegerilor din 25 mai pentru Parlamentul European.

* Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a reiterat că cititoarele de carduri de sănătate trebuie cumpărate de cei care furnizează servicii medicale iar prețul acestora este între cinci și 80 de euro.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...