ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 24 OCTOMBRIE

ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 24 OCTOMBRIE

Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității a anunțat că niciunul dintre cei 14 candidați înscriși în cursa pentru alegerile prezidențiale nu a colaborat și nu a fost lucrător al fostei Securități.

* Directorul Administrației Naționale de Meteorologie, Ion Sandu, a anunțat că până la jumătatea săptămânii viitoare vor fi temperaturi mai mici decât norma climatologică, iar vineri noapte vântul va sufla cu peste 50 de km la oră în Bărăgan.

* Ministrul de Interne, Gabriel Oprea, a declarat că în județele vizate de cod portocaliu și galben de inundații au fost afectate în ultimele zile șase localități din patru județe, fără însă a se înregistra locuințe avariate sau persoane izolate. MAI are mobilizați în continuare 2.400 de pompieri în județele cu risc de inundații și o rezervă de 2.800 de forțe, compusă din pompieri, polițiști, jandarmi și polițiști.

* Victor Ponta, candidatul Alianței PSD-UNPR-PC la Președinție, este singurul care nu a răspuns până în acest moment propunerii IPP de a participa la dezbaterea electorală cu primii șase candidați prevăzută a se organiza miercuri, a anunțat Institutul. IPP le mulțumește tuturor celorlalți candidați — Klaus Iohannis, Călin Popescu Tăriceanu, Monica Macovei, Teodor Meleșcanu și Elena Udrea — care au răspuns invitației, sub rezerva participării tuturor candidaților vizați de formatul dezbaterii propuse.

* Președinta Partidului Mișcarea Populară, Elena Udrea, a declarat că a decis să accepte invitația Institutului de Politici Publice de a participa miercuri la o dezbatere între candidații la Președinție, cu condiția să participe și Victor Ponta și Klaus Iohannis.

* Ministerul Afacerilor Externe a realizat o rubrică de "Întrebări frecvente" referitoare la procedura de votare aferentă alegerilor pentru președintele României din noiembrie pentru cetățenii români aflați în afara țării în ziua votului.

* Lucrările la Piața Charles de Gaulle s-ar putea finaliza săptămâna viitoare, a anunțat primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, cu prilejul verificării stadiului lucrărilor la pasajul Piața Presei Libere.

* Expoziția "România în Afganistan — 12 ani de parteneriat strategic româno-american", care cuprinde fotografii realizate de corespondenții de război ai Radio România, a fost vernisată în foaierul Sălii Radio, în prezența însărcinatului cu afaceri al Statelor Unite la București, Dean Thompson.

* Institutul de Politici Publice și Centrul de Resurse pentru Societatea Civilă au lansat aplicația openvote.ro , prin care cetățenii pot raporta și trimite fotografii cu neregulile care se pot întâmpla în jurul secțiilor de vot în ziua scrutinului.

* 529 de utilaje de deszăpezire, peste 2.000 de operatori manuali și mai mult de 34.000 de tone de material antiderapant vor fi pregătite în această iarnă pentru punerea în aplicare a programului de măsuri și acțiuni pentru deszăpezirea și combaterea poleiului în Capitală, potrivit unui comunicat al Municipalității.

* Judecătorii de la Tribunalul București au decis instituirea sechestrului asigurător pe averea președintelui suspendat al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, în dosarul în care acesta este acuzat că a împiedicat efectuarea unor controale ale Curții de Conturi. Constantinescu deține 6 terenuri în Constanța, Tulcea, Voluntari (Ilfov), Piatra Neamț și București, 4 case, o șalupă și 5 autoturisme, tablouri, bijuterii, numismatică, mobilier vechi, picturi în valoare de 15.000 euro, aproape un milion de dolari în conturi bancare și acțiuni la 13 societăți comerciale.

* Patriarhia Română și Arhiepiscopia Bucureștilor organizează sâmbătă manifestări prilejuite de pelerinajul la sărbătoarea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

4 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

5 Foarte interesante amănunte...