ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 24 OCTOMBRIE

ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 24 OCTOMBRIE

Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității a anunțat că niciunul dintre cei 14 candidați înscriși în cursa pentru alegerile prezidențiale nu a colaborat și nu a fost lucrător al fostei Securități.

* Directorul Administrației Naționale de Meteorologie, Ion Sandu, a anunțat că până la jumătatea săptămânii viitoare vor fi temperaturi mai mici decât norma climatologică, iar vineri noapte vântul va sufla cu peste 50 de km la oră în Bărăgan.

* Ministrul de Interne, Gabriel Oprea, a declarat că în județele vizate de cod portocaliu și galben de inundații au fost afectate în ultimele zile șase localități din patru județe, fără însă a se înregistra locuințe avariate sau persoane izolate. MAI are mobilizați în continuare 2.400 de pompieri în județele cu risc de inundații și o rezervă de 2.800 de forțe, compusă din pompieri, polițiști, jandarmi și polițiști.

* Victor Ponta, candidatul Alianței PSD-UNPR-PC la Președinție, este singurul care nu a răspuns până în acest moment propunerii IPP de a participa la dezbaterea electorală cu primii șase candidați prevăzută a se organiza miercuri, a anunțat Institutul. IPP le mulțumește tuturor celorlalți candidați — Klaus Iohannis, Călin Popescu Tăriceanu, Monica Macovei, Teodor Meleșcanu și Elena Udrea — care au răspuns invitației, sub rezerva participării tuturor candidaților vizați de formatul dezbaterii propuse.

* Președinta Partidului Mișcarea Populară, Elena Udrea, a declarat că a decis să accepte invitația Institutului de Politici Publice de a participa miercuri la o dezbatere între candidații la Președinție, cu condiția să participe și Victor Ponta și Klaus Iohannis.

* Ministerul Afacerilor Externe a realizat o rubrică de "Întrebări frecvente" referitoare la procedura de votare aferentă alegerilor pentru președintele României din noiembrie pentru cetățenii români aflați în afara țării în ziua votului.

* Lucrările la Piața Charles de Gaulle s-ar putea finaliza săptămâna viitoare, a anunțat primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, cu prilejul verificării stadiului lucrărilor la pasajul Piața Presei Libere.

* Expoziția "România în Afganistan — 12 ani de parteneriat strategic româno-american", care cuprinde fotografii realizate de corespondenții de război ai Radio România, a fost vernisată în foaierul Sălii Radio, în prezența însărcinatului cu afaceri al Statelor Unite la București, Dean Thompson.

* Institutul de Politici Publice și Centrul de Resurse pentru Societatea Civilă au lansat aplicația openvote.ro, prin care cetățenii pot raporta și trimite fotografii cu neregulile care se pot întâmpla în jurul secțiilor de vot în ziua scrutinului.

* 529 de utilaje de deszăpezire, peste 2.000 de operatori manuali și mai mult de 34.000 de tone de material antiderapant vor fi pregătite în această iarnă pentru punerea în aplicare a programului de măsuri și acțiuni pentru deszăpezirea și combaterea poleiului în Capitală, potrivit unui comunicat al Municipalității.

* Judecătorii de la Tribunalul București au decis instituirea sechestrului asigurător pe averea președintelui suspendat al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, în dosarul în care acesta este acuzat că a împiedicat efectuarea unor controale ale Curții de Conturi. Constantinescu deține 6 terenuri în Constanța, Tulcea, Voluntari (Ilfov), Piatra Neamț și București, 4 case, o șalupă și 5 autoturisme, tablouri, bijuterii, numismatică, mobilier vechi, picturi în valoare de 15.000 euro, aproape un milion de dolari în conturi bancare și acțiuni la 13 societăți comerciale.

* Patriarhia Română și Arhiepiscopia Bucureștilor organizează sâmbătă manifestări prilejuite de pelerinajul la sărbătoarea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Pupila” lui Ciolacu, 9 ani de închisoare după ce a încercat să ucidă cu maşina un poliţist pe motocicletă

2 Fosta soție a lui Reghe rupe tăcerea. „Laurențiu mă ruga să divorțez întrucât cealaltă este gravidă. Ca și acu…

3 Așa o fi?

4 Sociolog / „Săptămână care vine USR se va face țăndări și va trage și PNL după”

5 Idiotul ăsta ar trebui interzis în spitalele din România! / Mama anti vaccinistului Răzvan Constantinescu este „…