ȘTIRILE SERII ÎN JUDEȚE - 12 NOIEMBRIE

ȘTIRILE SERII ÎN JUDEȚE - 12 NOIEMBRIE

Premierul Victor Ponta, candidatul PSD-UNPR-PC la alegerile prezidențiale, a declarat miercuri, la Slatina, că prima vizită pe care o va face în calitate de președinte al României va fi la Chișinău.

Foto: (c) LIVIU SOVA/AGERPRES FLUX

* Președintele executiv al Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, a declarat miercuri la Slatina că în urma dezbaterii televizate de marți seară la care au participat candidatul PSD-UNPR-PC, Victor Ponta, și candidatul ACL, Klaus Iohannis, au câștigat românii pentru că au văzut pe care candidat vor să-l voteze.

* Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat miercuri, la Miercurea Ciuc, după o discuție cu aleșii locali, parlamentari și liderul UDMR, Kelemen Hunor, că își reafirmă dorința de a colabora instituțional cu Uniunea la nivelul Guvernului, dacă va deveni premierul României.

* Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea (PSD), le-a spus miercuri producătorilor de pălincă din județul Satu Mare că scutirea accizării pălincii pentru consum propriu se va vota după încetarea mandatului președintelui Traian Băsescu, pentru a nu exista riscul ca legea să fie atacată la Curtea Constituțională.

* Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a declarat miercuri, la Cluj, într-o conferință de presă, că România va ajunge până la sfârșitul anului viitor la un nivel de 80% de absorbție a fondurilor europene.

* Ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, a declarat miercuri, la Sighișoara, că nu există niciun fel de motiv, nici formal, nici de altă natură, care să blocheze accesul României în Spațiul Schengen și că există progrese pe instanțe și Parchete, precum și pe norme, care vor fi cuprinse cu siguranță în viitorul Raport pe Mecanismul de Cooperare și Verificare (MCV) din luna ianuarie.

* Primăria Deva va menține același nivel al taxelor și impozitelor locale și pentru anul viitor, a declarat miercuri primarul localității, Petru Mărginean, el menționând că în urma calculelor efectuate de compartimentele de specialitate ale instituției nu se impune o creștere a valorii acestor taxe atrase la bugetul local.

* Curtea de Apel Cluj a confirmat, miercuri, decizia Tribunalului Cluj, potrivit căreia în cazul fostului președinte al Consiliului Județean Cluj Horea Uioreanu măsura arestului preventiv este schimbată cu măsura arestului la domiciliu.

* Senatorul PDL Dumitru Oprea a acuzat miercuri, într-o conferință de presă, Guvernul Ponta de încălcarea autonomiei universitare, nemulțumit fiind că reprezentanții Ministerului Educației au anunțat că studenții vor avea liber de vineri până luni, pentru a facilita astfel exercitarea dreptului de a vota.

* Direcția de Sănătate Publică din Tulcea a început demersurile pentru asigurarea unui autovehicul suplimentar pentru substația din Babadag a Serviciului Județean de Ambulanță și a funcționării corespunzătoare a centrului de permanență din acest oraș.

AGERPRES / (AS — autor: Ștefan Gabrea, editor: Marius Frățilă)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ești o incompetentă și o dobitoacă, fă nenorocito!” / Doctorița Andreea Moldovan, agresată de masturbatoa…

2 Culisele demiterii lui Voiculescu / Barna a rămas bujbe!Variantele luate în calcul de USR-PLUS

3 Așa o fi?

4 Cine sunt cei 19 membri ai misteriosului Grup de Comunicare Strategică / 12 dintre ei au grade militare

5 Gunoaiele României / Azi, Radu Cristescu, escrocul patentat care tinde să devină portavocea PSD