ȘTIRILE SERII ÎN JUDEȚE - 16 OCTOMBRIE

Premierul Victor Ponta a declarat joi, la Galați, că alocările financiare guvernamentale pentru dezvoltare locală s-au făcut pentru toți aleșii locali indiferent de culoarea politică. "După cum ați văzut, toate alocările pentru dezvoltare locală s-au făcut pentru toată lumea, pentru toți aleșii locali, indiferent de apartenența politică, iar faptul că putem îmbunătăți infrastructura locală este unul din cele mai importante proiecte de modernizare a României", a spus Victor Ponta.

Foto: (c) DAN PAIC/ AGERPRES FLUX

* Spitalul Județean de Urgență Sfântul Apostol Andrei va avea în viitorul nu foarte îndepărtat un accelerator liniar de particule, a anunțat joi, la Galați, ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu. Potrivit acestuia, aparatul va fi achiziționat dintr-un împrumut făcut de Guvern de la Banca Mondială, împrumut din care vor fi dotate, în țară, până la 13 centre de radioterapie pentru pacienții diagnosticați cu cancer.

* Institutul Oncologic "Ion Chiricuță" din Cluj-Napoca (IOCN) a lansat, în parteneriat cu Registrul de Cancer Norvegian, un proiect, în premieră națională, ce vizează depistarea și cercetarea cancerului de col uterin în rândul femeilor de etnie romă și a altor grupuri defavorizate din regiunea de nord-vest a României. Managerul IOCN, conf. dr. Patriciu Achimaș-Cadariu, a declarat joi, într-o conferință de presă, că proiectul, care vizează 2.500 de femei rome, are și o parte de cercetare.

* Președintele Consiliului Județean Iași, Cristian Adomniței, a anunțat joi că directorul medical al Spitalului de Obstetrică și Ginecologie Elena Doamna din municipiul reședință de județ a fost revocat din funcție, locul acestuia urmând să fie ocupat temporar de prof. dr. Florentin Dumitrache. Conform președintelui Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie Elena Doamna, fostul director Răzvan Socolov revine pe funcția deținută anterior, cea de medic al unității sanitare.

* O brutărie din Sfântu Gheorghe a distribuit joi o mie de pâini în municipiile Sfântu Gheorghe și Miercurea Ciuc din județele Covasna și Harghita, în cadrul unei acțiuni caritabile prilejuite de Ziua Mondială a Alimentației.

AGERPRES/(AS — autor: Ștefan Gabrea, editor: Cristian Anghelache)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Mesajul unui învățător bistrițean care l-a cunoscut pe președinte acum 20 de ani

2 Proasta s-a căcat în urnă! Dăncilă s-a referit la românii din diaspora folosind apelativul „ăștia”

3 ALERTĂ Proasta s-a pișat pe covor! Dăncilă a refuzat să răspundă în engleză la întrebarea unui jurnalist formu…

4 Concluzia? Iohannis-Dăncilă, scorul etapei! PSD, încă un eșec în drumul spre retrogradare!

5 EXCEPȚIONAL / Sebastian Lăzăroiu îi pune Proastei României întrebările pe care vuvuzelele PSD chemate la „dezbat…

recomandări

Te ia DNA: Cirloganu Marian Cristinel

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Privește cum o mașină e distrusă la fier vechi în câteva secunde