ȘTIRILE SERII ÎN JUDEȚE - 26 NOIEMBRIE

ȘTIRILE SERII ÎN JUDEȚE - 26 NOIEMBRIE

Magistrații Curții de Apel Ploiești au dispus, miercuri, suspendarea condiționată a executării pedepsei de trei ani de închisoare aplicată de prima instanță deputatului UDMR de Covasna, Marko Attila, în dosarul privind retrocedarea clădirii Colegiului "Szekely Miko" din Sfântu Gheorghe.

* Vicepreședintele politic al UDMR, Laszlo Borbely, a declarat miercuri, la Târgu Mureș, că la ședința Consiliului Permanent, care este programată joi, la Cluj Napoca, se va face o analiză a realizărilor și nerealizărilor din cadrul coaliției de guvernare, însă o decizie privind o eventuală ieșire de la guvernare ar putea fi luată abia după o dezbatere laborioasă.

* Președintele Consiliului Reprezentanților Unionali (CRU) al Uniunii Democrate Maghiare din România (UDMR), senatorul Biro Rozalia, a declarat miercuri, la Oradea, că majoritatea covârșitoare din această formațiune susține că UDMR trebuie să rămână la guvernare.

* O adolescentă de 14 ani a decedat miercuri într-un accident petrecut în satul Islaz, comuna vasluiană Zorleni, ea fiind izbită violent de o mașină condusă de un tânăr aflat în stare de ebrietate și care nu avea permis de conducere.

* Un tânăr angajat al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Delta a salvat, în afara orelor de program, un bătrân din orașul Tulcea care putea să moară într-un incendiu provocat cel mai probabil de alimentarea defectuoasă a unei sobe.

* Dumitru Prunariu, singurul cosmonaut român care a participat la o misiune în spațiu, a primit miercuri titlul de Doctor Honoris Causa al Universității Babeș-Bolyai. Titlul a fost acordat în urma propunerii formulate de reprezentanții Facultății de Știință și Ingineria Mediului.

* Peste 3.000 de clerici și mireni din Galați și Brăila au participat miercuri, la Galați, la o procesiune cu moaștele Sfântului Voievod Martir Constantin Brâncoveanu, aduse de la București de Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române Daniel.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…