Surse din justiţie: ,, Cât cere DNA-ul? 12 ani? 12 ani va lua Voiculescu. Cu lupii tineri nu e de glumit!'' /Instanța a anunțat deja că a extins sechestrul pe alte acțiuni și imobile ale GRIVCO. Este vorba despre 36 ha de teren și despre acțiunile donate fiicelor Camelia și Corina.

Surse din justiţie: ,, Cât cere DNA-ul? 12 ani? 12 ani va lua Voiculescu. Cu lupii tineri nu e de glumit!'' /Instanța a anunțat deja că a extins sechestrul pe alte acțiuni și imobile ale GRIVCO. Este vorba despre 36 ha de teren și despre acțiunile donate fiicelor Camelia și Corina.

Doi magistrați tineri vor relua marţi, de la zero, apelul lui Dan Voiculescu față de condamnarea la cinci ani de pușcărie. Procurorii DNA insistă: vor ca acesta să facă 12 ani de închisoare. Procesul începe odată cu vacanța judecătorească. Voiculescu a fost matinal și s-a prezentat la Curtea de Apel înainte de ora 9.00, dar a plecat ulterior, după ce a băut o cafea.El este citat în calitate de „apelant/inculpat”, după ce instanţa inferioară, Tribunalul Bucureşti, l-a condamnat, pe 26 septembrie 2013, la cinci ani de închisoare.

Noul complet este format din doi judecători tineri, recunoscuți pentru fermitatea lor: Camelia Bogdan și Mihai Alexandru Mihalcea. Aceştia au luat locul judecătorilor Stan Mustaţă, judecat pentru fapte de corupţie, şi Florică Duţă, care a cerut brusc pensionarea, imediat după ce colegul său a fost arestat. Mustață este în arest din 29 aprilie, iar Duță este pensionat din 23 iunie.

Dosarul ICA a ajuns pe masa lui Mustaţă şi Duţă în ianuarie 2014 şi a fost amânat de mai multe ori din motive halucinante. Tergiversarea procesului a venit atât din partea avocaților, dar chiar și a lui Duță, care a preluat puncte de vedere ale apărătorilor. În dosarul lui Mustaţă, magistratul a fost înregistrat când discuta cu un complice din cazul ICA: „Tu nu poți să-i faci la dosarul ăla vânt, să nu-l mai ai?”, iar răspunsul a venit prompt: „Păi, asta-i fac! ”. Magistratul nu excludea chiar şi să dea o soluţie în favoarea lui Voiculescu dacă primea „oferta” corectă: „Şi, bă, în caz de ceva…”, „Că e loc”.

Cine sunt lupii tineri

Noii membri ai completului, care vor judeca acest dosar, au promovat de curând de la Tribunalul București la Curtea de Apel. Camelia Bogdan a judecat, printre altele, dosarul de favorizare a lui Nicolae Popa, în care a fost condamnat Sorin Ovidiu Vîntu. Ea a încercat, în 2011, să judece cu celeritate acest dosar, dădea termene de câte o săptămână, și a demonstrat că doctorul de inimă a lui SOV de la Viena era, de fapt, ginecolog. Totul s-a întâmplat într-un moment cheie al procesului, în care SOV a cerut o amânare mai lungă. Potrivit CV-ului, Bogdan are o bogată expertiză în infracțiunile economice, în special în cele legate de spălarea banilor. Mihai-Alexandru Mihalcea a ajuns cunoscut în mass-media după ce a respins o cerere de eliberare a lui SOV, pe motiv că acesta „nu a făcut eforturi deosebite pe calea reeducării sale și nici nu a încercat să se remarce într-un mod deosebit”.

Surse din justiţie dau ca sigură condamnarea lui Voiculescu de către noii magistraţi care au preluat Dosarul ICA. ,,Domne, ăştia tineri n-au mamă, n-au tată, cu ei nu merg ameninţările, poveştile. Mai rău îţi faci, că îi iriţi. Dosarul e beton. Cât cere DNA-ul? 12 ani? 12 ani va lua Voiculescu. Cu lupii tineri nu e de glumit!''


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...