Sute de motociclişti au aprins o lumânare la Sânzieni, în memoria colegului lor mort în acel loc

Sute de motociclişti din mai multe judeţe s-au adunat, sâmbătă, la Sânzieni, judeţul Covasna, pentru a aprinde o lumânare în memoria colegului lor care a murit în acel loc într-un accident, în luna august, când un alt motociclist care voia să ajute a fost bătut şi înjunghiat.

Sute de motociclişti au aprins o lumânare la Sânzieni, în memoria colegului lor mort în acel loc (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

Cele câteva sute de motociclişti s-au aşezat pe marginea şoselei din Sânzieni, punându-şi căştile în faţa motocicletelor şi aprinzând câte o lumânare, în memoria colegului lor care a murit acolo într-un accident rutier petrecut în luna august, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Totodată, pe foarte multe motociclete a fost afişată inscripţia "Respect şi dreptate”.

Organizatorii au declarat că manifestarea a avut scop comemorativ, dar motocicliştii vor să şi atragă atenţia că este nevoie de un răspuns categoric la astfel de evenimente. Comunitatea motocicliştilor cere autorităţilor să facă toate demersurile pentru soluţionarea corectă a accidentului de la Sânzieni, dar şi pentru prevenirea unora similare.

Manifestarea iniţiată de Chopper Academy M.C. a avut loc la 41 de zile de la accident, motocicliştii fiind nemulţumiţi că nici până acum nu există un răspuns clar al autorităţilor în privinţa împrejurărilor în care s-au petrecut evenimentele respective.

Printre sutele de motociclişti s-a numărat şi preşedintele PNL Covasna, senatorul Marius Obreja, care a declarat corespondentului MEDIAFAX că a participat în calitate privată la această acţiune de comemorare şi de solidaritate a comunităţii motocicliştilor, din care face şi el parte.

În 10 august, un bărbat de 37 de ani ce conducea o motocicletă dinspre Târgu Secuiesc către Miercurea Ciuc a accidentat o fată de 11 ani care traversa neregulamentar, prin loc nepermis şi fără să se asigure, după care motocicleta a ieşit de pe şosea şi s-a izbit de zidul unui imobil. Ca urmare, motociclistul a murit, iar o femeie de 44 de ani, aflată şi ea pe motocicletă, a fost rănită grav, fiind transportată la Spitalul Judeţean Braşov. De asemenea, fata a fost rănită şi dusă la Spitalul din Sfântu Gheorghe. Potrivit Poliţiei, la locul accidentului s-a oprit un bărbat de 28 de ani, tot motociclist, care a încercat să ajute, dar care a fost atacat de un grup de persoane. Surse locale au spus că motociclistul a fost atacat de localnici de etnie romă, care l-au bătut şi l-au înjunghiat, el fiind rănit grav şi internat la Spitalul Judeţean Braşov.

În urma anchetei, poliţiştii din Covasna au audiat patru bărbaţi în legătură cu înjunghierea motociclistului, unul dintre ei fiind ulterior arestat.

 

Sursa: mediafax.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 CCR, asasinii României! / Dr Emilian Imbri, managerul spitalului Victor Babeș: Trei infectați au plecat / Și de la…

2 Cu cine și-o trage Dana Budeanu

3 Prefectul Clujului, soţia şi baieţelul de nouă luni, diagnosticaţi cu COVID-19 / Prefectul: Gândiți-vă de două o…

4 Document / Pacienții Covid au început să plece din spitale, începând de vineri / Statul rămâne fără instrumentul l…

5 50 de miliarde de dolari. Asta este averea reală a Mafiei PSD care a furat România în ultimii 30 de ani. Numai…