Timişoara: Circa 5.000 de biciclişti au parcurs un traseu de 14 kilometri la "Pedalarea de primăvară"

Timişoara: Circa 5.000 de biciclişti au parcurs un traseu de 14 kilometri la "Pedalarea de primăvară"

Aproximativ 5.000 de biciclişti au participat, duminică, la Timişoara, la "Pedalarea de primăvară", acţiune devenită tradiţională, ei parcurgând un traseu de 14 kilometri, iar la final un biciclist şi-a cerut iubita de soţie.

Timişoara: Circa 5.000 de biciclişti au parcurs un traseu de 14 kilometri la "Pedalarea de primăvară" (Imagine: mediafax Foto/AFP)

În cadrul acţiunii "Pedalarea de primăvară", aproximativ 5.000 de persoane au parcurs, duminică, un traseu de 14 kilometri prin municipiu.

"Astăzi (duminică - n.r.) a avut loc «Pedalarea de primăvară», ne-am bucurat de prezenţa a aproximativ 5.000 de biciclişti. Tema «Pedalarii de primavară» a fost «Şi eu iubesc Verde pentru Biciclete, şi eu iubesc bicicleta». În acest sens am creat o bicicletă specială şi i-am încurajat pe oameni să agaţe pe ea lacăte personalizate. Am luat modelul podurilor dragostei din marile oraşe ale lumii. Am oferit premii speciale, adică trei vouchere în valoare de câte 700 de lei pentru recondiţionarea bicicletelor la atelierul Bicicle Te Me şi abonamente la o sală de fitness", a declarat Romina Faur, coordonatorul organizaţiei "Verde pentru Biciclete", care promovează mersul pe bicicletă.

Tura ciclistă s-a încheiat cu o cerere în căsătorie: un biciclist şi-a cerut iubita de soţie.

"Am încheiat pedalarea într-un mod plăcut, printr-o cerere în căsătorie. A fost vorba de un cuplu de biciclişti care vin în permanenţă la pedalările noastre şi băiatul a considerat că acesta este modul potrivit pentru a-şi cere iubita în căsătorie. Bineînţeles că fata a spus «Da»", a spus Romina Faur.

Traseul de 14 kilometri parcurs de cei aproximativ 5.000 de biciclişti a fost următorul: Calea Circumvalaţiunii - Strada Gheorghe Lazăr - Strada Gheorghe Dima - Strada Oituz - Bulevardul Take Ionescu - Strada Simion Bărnuţiu - Calea Dorobanţilor - Strada Andrei Şaguna - Strada Baba Dochia - Strada Ştefan Octavian Iosif - Strada Ştefan cel Mare - Calea Stan Vidrighin - Bulevardul Iosif Bulbuca - Bulevardul Liviu Rebreanu - Strada Drubeta - Strada Independenţei - Bulevardul Mihai Viteazu - Strada 20 Decembrie 1989 - Bulevardul Constantin Daicovici Loga - Bulevardul Republicii - Calea Circumvalaţiunii - Platforma Timco.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Timişoara, în municipiu s-au amenajat aproximativ 50 de kilometri de piste pentru biciclete.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina