Traian Băsescu: În cazul EADS sunt nouă firme și persoane individuale care se regăsesc și în Microsoft-VIDEO

Traian Băsescu: În cazul EADS sunt nouă firme și persoane individuale care se regăsesc și în Microsoft-VIDEO

Președintele Traian Băsescu a declarat, joi, în cadrul unei declarații de presă, că, potrivit unei analize a Administrației Prezidențiale, în cazul EADS sunt menționate nouă firme și persoane care se regăsesc și în dosarul Microsoft.

”Și îi dau domnului magistrat o informație pentru care să se ducă la CSM fuga - fuga. În analiza noastră, în cazul EADS, sunt nouă firme și persoane individuale care se regăsesc și în Microsoft, și nu dintre persoanele cărora li se ridică statui în dosarul Microsoft. Iar această informație, îl informez pe domnul magistrat, că nu este niciun dosar penal”, a spus șeful statului.

Cele patru contracte încheiate de foști miniștri, secretari de stat și înalți funcționari din Guvern cu statul sunt două de licenţe de programe informatice Microsoft, Sistemul Integrat pentru Securizarea Frontierelor şi derularea Sistemului Educaţional Informatizat (Siveco).

Contractul privind Sistemul Integrat pentru Securizarea Frontierei de Stat a fost încheiat între EADS Deutschland GmbH Germania și Ministerul de Interne, în 2004, în timpul guvernării lui Adrian Năstase. Valoarea contractului a fost de 734 de milioane de euro.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /