Tribunalul București judecă contestația în cazul lui Daniel Piștea în dosarul Marius Maghiari de la Brigada Rutieră

Tribunalul București judecă contestația în cazul lui Daniel Piștea în dosarul Marius Maghiari de la Brigada Rutieră

Tribunalul București urmează să discute luni contestația Parchetului privind cercetarea în libertate a lui Daniel Piștea, adjunct la Brigada Rutieră a Capitalei, în dosarul privind mușamalizarea unui accident rutier produs de un coleg de-al său, Marius Maghiari.

Polițiștii acuzați că au mușamalizat un accident rutier produs de colegul lor Marius Maghiari de la Brigada Rutieră vor fi cercetați sub control judiciar, a decis, marți, Tribunalul București.

Tribunalul București a dispus măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile și în cazul celorlalți șase polițiști care inițial au fost lăsați în libertate. De asemenea, instanța a respins contestația lui Marius Maghiari și a menținut față de acesta controlul judiciar, impunându-i suplimentar obligația de a nu comunica cu ceilalți inculpați, cu martorii, cu supecții și cu persoana vătămată pe nicio cale.

Decizia este definitivă.

Pe 1 august, Judecătoria sectorului 1 a decis că Daniel Piștea și alți șapte polițiști de la Brigada Rutieră și Secția 2 din Capitală, acuzați că au încercat să mușamalizeze un accident rutier, vor fi cercetați în libertate.

Magistrații au respins cererea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 de arestare preventivă a celor opt polițiști.

Doar autorul accidentului, Marius Maghiari, a fost pus sub control judiciar.

Comisarul Daniel Piștea, adjunct la Brigada Rutieră București, și Ioan Daniel Bocan, șeful Secției 2 Poliție, împreună cu alți doi polițiști de la Brigada Rutieră — Liviu Daniel Cânea și Auraș Eugen Țuțui, precum și trei agenți de la Secția 2 de Poliție — Mihăiță Georgică Anghel, Ovidiu Gheorghe Sanfira, Marian Lupu Pasăre sunt acuzați de procurori că au încercat să mușamalizeze un accident rutier produs de colegul lor Marius Maghiari de la Brigada Rutieră. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”