Udrea a sosit la Parlament pentru a afla noile acuzații ale DNA

Udrea a sosit la Parlament pentru a afla noile acuzații ale DNA

Deputatul Elena Udrea a venit joi dimineață, la Parlament, pentru a citi noul dosar prin care DNA cere ridicarea imunității sale pentru urmărire penală, reținere și arestare preventivă, precizând că nu știe decât detaliile transmise de presă.

"Am văzut doar ce spuneți dumneavoastră, presa. Doar dumneavoastră aveți informații diferite sau interpretări diferite. (...) Mă duc să văd acuzațiile, să văd ce vorbesc, mai ales că din comunicatul DNA n-am înțeles foarte bine despre ce e vorba, despre ce ani, despre ce sume. Nici măcar nu știu pe ce să mă pronunț", a afirmat Elena Udrea.

Ea a adăugat că îi va fi ușor să citească acest nou dosar cu șapte volume, față de dosarul "Gala Bute", care are 70.

Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a cerut marți Camerei Deputaților ridicarea imunității pentru urmărirea penală, reținerea și arestarea preventivă a Elenei Udrea pentru noi fapte.

Udrea este acuzată de săvârșirea următoarelor infracțiuni în exercițiul funcției: luare de mită în formă continuată, trafic de influență în formă continuată, instigare la abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine, efectuare de operațiuni financiare incompatibile cu funcția ori încheierea de tranzacții financiare, utilizând informațiile în virtutea funcției, spălare de bani în formă continuată, fals în declarații de avere în formă continuată (cu referire la declarațiile de avere din perioada 2009 — 2012).

Ședința Comisiei juridice a Camerei Deputaților în care se vor analiza cererile DNA în acest noul dosar al Elenei Udrea va avea loc vineri. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…