Udrea a sosit la Parlament pentru a afla noile acuzații ale DNA

Deputatul Elena Udrea a venit joi dimineață, la Parlament, pentru a citi noul dosar prin care DNA cere ridicarea imunității sale pentru urmărire penală, reținere și arestare preventivă, precizând că nu știe decât detaliile transmise de presă.

"Am văzut doar ce spuneți dumneavoastră, presa. Doar dumneavoastră aveți informații diferite sau interpretări diferite. (...) Mă duc să văd acuzațiile, să văd ce vorbesc, mai ales că din comunicatul DNA n-am înțeles foarte bine despre ce e vorba, despre ce ani, despre ce sume. Nici măcar nu știu pe ce să mă pronunț", a afirmat Elena Udrea.

Ea a adăugat că îi va fi ușor să citească acest nou dosar cu șapte volume, față de dosarul "Gala Bute", care are 70.

Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a cerut marți Camerei Deputaților ridicarea imunității pentru urmărirea penală, reținerea și arestarea preventivă a Elenei Udrea pentru noi fapte.

Udrea este acuzată de săvârșirea următoarelor infracțiuni în exercițiul funcției: luare de mită în formă continuată, trafic de influență în formă continuată, instigare la abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine, efectuare de operațiuni financiare incompatibile cu funcția ori încheierea de tranzacții financiare, utilizând informațiile în virtutea funcției, spălare de bani în formă continuată, fals în declarații de avere în formă continuată (cu referire la declarațiile de avere din perioada 2009 — 2012).

Ședința Comisiei juridice a Camerei Deputaților în care se vor analiza cererile DNA în acest noul dosar al Elenei Udrea va avea loc vineri. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Masturbatoarea PSD cheamă bucureștenii în stradă împotriva „dictaturii sanitare”! Șeful ei, Ciolacu, fol…

2 VIDEO Priviți și citiți! Acestea sunt măștile cu șpaga de la UNIFARM! Scandalul duce sus de tot! Pitcovici i-a…

3 Băsescu și Ponta, bălăcăreală la Cocina TV! Ponta: După şase seara, culcaţi-vă / Băsescu: E tonul prostului

4 Numărul cazurilor noi de coronavirus se menține uriaș / 592 de cazuri de infectare cu Covid după 14.680 de teste…

5 Demisie de ultima oră din PSD! / Prăbușirea în sondaje se accelerează! PSD ar pierde 1,5 procente lunar!