Un inculpat din dosarul judecătoarelor Dinu şi Costache, reţinut pentru trafic de heroină

Un inculpat din dosarul judecătoarelor Dinu şi Costache, reţinut pentru trafic de heroină

Un bărbat judecat pentru cumpărare de influenţă în dosarul de corupţie deschis pe numele judecătoarelor Antonela Costache şi Viorica Dinu a fost reţinut, joi, pentru trafic de heroină, chiar în sediul Curţii de Apel Bucureşti, unde se prezentase la un termen al procesului, potrivit DIICOT.

Un inculpat din dosarul judecătoarelor Dinu şi Costache, reţinut pentru trafic de heroină

Tony Viorel Iaparnicu era căutat de anchetatorii Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate (BCCO) Bucureşti încă din 7 mai a acestui an, în condiţiile în care este acuzat că, împreună cu un complice, ar fi vândut heroină în Capitală.

Conform procurorilor, în perioada februarie - aprilie, anul acesta, Iaparnicu, împreună cu alte cinci persoane, au adus heroină din Bulgaria pe care au vândut-o în Bucureşti.

Drogurile erau aduse din Bulgaria şi erau cumpărate de la un traficant bulgar, Simeon Dimitrov Ivanov.

După ce complicii săi au fost arestaţi, Tony Viorel Iaparnicu a încercat să obţină eliberarea complicilor săi şi i-a plătit judecătoarei Viorica Dinu 15.000 de euro. El a dat prin intermediari suma de 15.000 de euro şi, în urma pretenţiilor ridicate de complicii judecătoarei, s-a oferit să dea chiar şi 30.000 de euro pentru ca magistratul să intervină pe lângă colegii de la Tribunalul Bucureşti şi de la Curtea de Apel Bucureşti. Întrucât nu au fost obţinute hotărârile judecătoreşti promise, cei 15.000 de euro i-au fost restituiţi.

Iaparnicu a fost ridicat, joi, de la Curtea de Apel Bucureşti şi dus la sediul DIICOT - Structura Centrală, unde s-a dispus reţinerea lui.

Acesta a fost depistat la sediul instanţei de poliţiştii Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate din IGPR - Serviciul Antidrog.

Tony Viorel Iaparnicu va fi prezentat instanţei, cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Pe de altă parte, la termenul de joi din dosarul judecătoarelor Dinu şi Costache s-a decis amânarea cauzei pentru 3 iunie.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Marele fâs / „Celebra avocată” adusă de frații Tate din America a înfrânt

2 „Da, am făcut-o la ei în cabină!” / Dezvăluirea intimă a unei stewardese. Ce le arăta piloților în timpul zborului

3 VIDEO Ce o fi căutat liderul PSD Ciolacu la ăsta acasă?

4 VIDEO Ați văzut faza asta cu „cerbera” fraților Tate?

5 Citiți și voi ce se scrie în presa turcă despre războiul din Ucraina...