Un muzeu al ocupației sovietice va fi deschis la Chișinău

În Republica Moldova va fi înființat un muzeu al ocupației sovietice, instituție ce va fi parte a Muzeului Armatei din Chișinău, informează agora.md. Primul exponat ale noului muzeu va fi un tanc T-34 fabricat în anii '40 ai secolului trecut și care a participat la mai multe bătălii din cel de-al Doilea Război Mondial. Tancul de producție sovietică și expus până nu demult pe teritoriul brigăzii de infanterie motorizată 'Ștefan cel Mare' a fost deja tractat și dus la muzeu.

''Locul lor este la muzeu, nu pe postament'', a declarat cu această ocazie ministrul moldovean al apărării, Anatol Șalaru, care a semnat miercuri un ordin privind inaugurarea, în primăvara anului viitor, a Muzeului Ocupației Sovietice.

''Noi nu putem educa astăzi militarii cu tancul T-34 care a rămas peste tot în Europa pe postamente (...). Pentru ruși acesta era un simbol, dar pentru noi este un simbol al ocupației sovietice'', a mai afirmat Anatol Șalaru.

Ministrul moldovean a subliniat totodată, potrivit moldova.org, că tinerii trebuie să cunoască adevărul istoric și consecințele perioadei ocupației sovietice. Niciun cetățean care-și îndeplinește serviciul în cadrul armatei naționale nu trebuie să fie educat prin simboluri militare sovietice și cu o mentalitate de ''învins'' în fața ocupanților, a mai ținut să sublinieze ministrul Anatol Șalaru. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Veste sinistră în presa americană: Regimul de la Beijing ar fi decis abandonarea orașului Wuhan! Oamenii…

2 Informație / Probleme la CCR. Președintele, întâlnire de taină cu liberalii la Vila Lac

3 Document / Fraților, suntem luați de proști? Predoiu cere detaşarea la Ministerul Justiţiei a unei judecătoare c…

4 Soția unui senator ALDE dublu condamnat a fost și ea condamnată la închisoare

5 Misterul virusului ucigaș. De ce coronavirusul îi ocolește pe copii

recomandări

Te ia DNA: Vasii Romeo

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Grasul ăsta joacă super fotbal!