Un senator, trimis în judecată pentru FALSURI cu acte oficiale. Ce legătură are cu Dragnea

Un senator, trimis în judecată pentru FALSURI cu acte oficiale. Ce legătură are cu Dragnea

Încă un membru al Parlamentului are probleme cu legea. Este vorba de senatorul Stuparu Timotei (senator de Teleorman), unul din cei mai discreți senatori ai României de după 1989, care a fost trimis în judecată pentru mai multe falsuri în acte oficiale. El era văzut în PSD ca urmaș al lui Liviu Dragnea la conducerea filialei PSD din județul Teleorman.

Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a inculpatului stuparu timotei sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals intelectual (2 acte materiale), fals în înscrisuri sub semnătură privată, participaţie improprie la infracţiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată, participaţie improprie la infracţiunea de fals intelectual (3 acte materiale), înşelăciune (2 acte materiale), fals material în înscrisuri oficiale (2 acte materiale) şi uz de fals (3 acte materiale).

În rechizitoriul întocmit în cauză, procurorii au reţinut următoarea situaţie de fapt:

Inculpatul Stuparu Timotei, în exercitarea mandatului de senator, a completat în fals, la data de 30 aprilie 2013, datele de stare civilă ale persoanei vătămate D.E.I. semnând cu numele acesteia un înscris oficial „NOTĂ” (act oficial fals) prin care încunoştiinţa Direcţia Resurse Umane din Senatul României despre rezilierea unui contract civil încheiat cu persona vătămată.

În acest context, inculpatul Stuparu Timotei a completat, tot la data de 30 aprilie 2013 pe înscrisul sub semnătură privată „Declaraţie” rubrica referitoare la persoana vătămată în cauză şi a aplicat, în fals, semnătura acesteia la rubrica „Semnătura asiguratului”, înscris folosit la angajarea fictivă a acesteia în cadrul biroului său de parlamentar.

Înscrisurile astfel completate şi semnate au fost de natură să inducă în eroare un funcţionar public de la Direcţia Resurse Umane a Senatului României, care a semnat la rândul său documente prin care atesta angajarea persoanei vătămate D.E.I. în funcţia de consilier la biroul parlamentar al inculpatului, începând cu data de 1 mai 2015, context în care un funcţionar al Departamentului economic al instituţiei a întocmit statele de plată din 3, respectiv, 17 iunie 2013.

Pe baza documentelor întocmite în fals, în modul anterior descris, inculpatul Stuparu Timotei  a obţinut pentru sine veniturile ce figurau ca drepturi salariale cuvenite persoanei vătămate D.E.I.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

 


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /