UPDATE / DNA: Extindere de urmărire penală la Oprescu pentru spălare de bani, abuz în serviciu și constituire de grup organizat

Direcția Națională Anticorupție (DNA) informează că procurorii au dispus față de primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, extinderea urmăririi penale pentru spălare de bani, abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, și constituire de grup infracțional organizat. * Locuința lui Oprescu și a partenerei au fost puse sub sechestru (surse)

"Procurorii (...) au dispus față de Sorin Oprescu, (...) aflat în stare arest preventiv în prezenta cauză, extinderea urmăririi penale cu privire la săvârșirea, în concurs real cu infracțiunea de luare de mită, și a infracțiunilor de spălare de bani, abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, constituire a unui grup infracțional organizat", se arată într-un comunicat al DNA transmis luni AGERPRES.

În aceeași cauză s-a dispus indisponibilizarea prin sechestru a cotei indivize de 5/6 dintr-un imobil situat în București, sectorul 1, cu o suprafață utilă totală de 244,19 mp (inclusiv logie, terasă, loc de parcare la demisol și boxă) și cotă parte indiviză ce reprezintă 101,64 mp teren, ambele bunuri aflate în proprietatea lui Sorin Oprescu, până la concurența valorii de aproape 1,3 milioane lei.

"De asemenea, s-a dispus indisponibilizarea prin sechestru a unui imobil aparținând partenerei de viață a lui Sorin Oprescu, situat în București, sectorul 1, până la concurența valorii de 2.411.019,01 lei. La dispunerea acestei măsuri s-au avut în vedere prevederile referitoare la confiscarea extinsă", precizează DNA.

Sorin Oprescu a fost adus luni la DNA, unde i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și noile acuzații.

Sorin Oprescu a fost arestat preventiv pe 7 septembrie.

Potrivit DNA, în perioada 2013 — 2015, un grup bine organizat, la care a aderat și Sorin Oprescu, a înființat în administrația locală din municipiul București un sistem prin care operatorii economici care doreau să primească anumite contracte din partea instituțiilor publice aflate în subordinea primarului trebuiau să remită o parte din profitul brut realizat din execuția acelora, cu titlu de mită, unor factori de decizie din cadrul aparatului primarului.

Pe 5 septembrie, Sorin Oprescu a primit la locuința sa din Ciolpani suma de 25.000 de euro de la subalternul său Bogdan Popa, director al Centrului Cultural Palatele Brâncovenești, bani care ar proveni, conform DNA, din acte de corupție. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Ion Iliescu, declarație criminală despre Revoluție: Este momentul să încetăm să mai căutăm vinovați

2 Frica de pușcărie! Primăria Capitalei a anulat licitaţia pentru 100 de autobuze electrice: cele turceşti ar fi…

3 Rareș Bogdan, mesaj în miez de noapte din Parlamentul European

4 Mafia locală / Frații Micula, vizați de un dosar de evaziune și spălare de bani de 44 milioane de euro / Cazul e i…

5 Androneasca, la pușcărie! „Dă-l în morții lui! Futu-i gâtu’ mă-sii!”. Stenograme DNA / Cum l-a executat Mafia P…

recomandări

Te ia DNA: MIRICA CRISTIAN

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

10+ Fotografii nepublicate din arhiva National Geographic