UPDATE Sedii ale Transelectrica și Smart din Craiova și București, vizate de percheziții DNA (surse)

UPDATE Sedii ale Transelectrica și Smart din Craiova și București, vizate de percheziții DNA (surse)

Procurorii DNA efectuează, joi, percheziții la sediul Transelectrica din Craiova și la mai multe sedii ale Smart din același municipiu, dar și în Capitală, au declarat, pentru AGERPRES, surse judiciare. Societatea pentru Servicii de Mentenanță a Rețelei Electrice de Transport SC Smart SA a fost creată în august 2001, în baza H.G. 710/2001, prin reorganizarea unor activități din cadrul Transelectrica. Smart se ocupă de mentenanță, reparații, expertizări, consultanță în domeniul energetic.

DNA a anunțat că au loc percheziții în 16 locații din Craiova și București, dintre care patru la sediile unor sucursale ale unor societăți cu capital de stat și la un sediu central, într-un dosar de fapte de corupție comise în perioada 2011—2015.


"Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție — Secția de combatere a corupției efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni infracțiuni de corupție și infracțiuni asimilate infracțiunilor de corupție, comise în perioada 2011—2015. În cursul zilei de 19 noiembrie, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 16 locații, dintre care patru la sediile unor sucursale ale unor societăți cu capital de stat și la un sediu central, situate în municipiile Craiova și București, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice și sediile unor firme private", se arată într-un comunicat al DNA transmis joi AGERPRES.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 9 lucruri pe care să NU le faci dacă ești în Grecia, în concediu. Sunt considerate insultătoare sau respingăto…

2 PSD, dovada corupției crase! / Muistul sclemberist Teodorovici, artizanul afacerii! / Comisia Europeană a întrerup…

3 Ziua în care Anna Lesko a rupt internetul...

4 Așa o fi?

5 Şeful Corpului de Control al Poliţiei Române, „pedepsit” să-şi stabilească singur sancţiunea după ce a fost pr…