UPDATE Sorin Roșca Stănescu la DNA: Mi s-a schimbat încadrarea într-una mai ușoară

UPDATE Sorin Roșca Stănescu la DNA: Mi s-a schimbat încadrarea într-una mai ușoară

Fostul senator Sorin Roșca Stănescu a declarat, joi, la ieșirea de la DNA, că i s-a comunicat schimbarea încadrării faptelor de care este acuzat în dosarul creditelor frauduloase luate de la BRD.

"Mi s-a schimbat încadrarea, spune avocatul meu, într-una mai ușoară. (...) Eu sper că lucrurile se lămuresc repede și aș dori să se lămurească astfel încât să nu mai am nici măcar calitatea de suspect", a afirmat fostul senator, adăugând că i s-a acceptat depunerea unor documente la dosar în apărarea sa.

Referitor la dispunerea unei expertize în această cauză, el a spus că despre dosar nu poate să vorbească pentru că nu e corect față de procuror, dar că nu a auzit despre un asemenea demers.

Roșca Stănescu a recunoscut că nu îi este teamă de acest dosar. "Mie nu mi-e teamă de nimic decât de propria mea conștiință și de pierderea libertății mele de exprimare și asta nu se va întâmpla", a precizat el.

Pe de altă parte, întrebat despre Ion Marin, cel care i-ar fi vizat lucrările științifice, Sorin Roșca Stănescu a subliniat că acesta lucrează la o facultate care este acreditată și este profesor exact în domeniul în care a scris toate cele trei cărți — presă.

El a explicat că a scris despre lucruri cu totul noi despre presă și analize care nu s-au mai făcut până în prezent, iar profesorul avea calitatea legală și abilitatea de a face o recomandare pentru acele cărți. "Exact cum prevede legea. Nu a făcut nici mai mult, nici mai puțin", a completat Roșca Stănescu.

Avocatul său, Dan Chitic, a arătat că s-a schimbat încadrarea, fiind vorba de constituire de grup infracțional organizat într-o formă mai simplă și cu o pedeapsă mai mică, cu un maxim de 5 ani.

"În al doilea rând, ne-a fost adus la cunoștință că nu mai suntem acuzați de înșelăciune, fiind însă acuzați de complicitate la abuz în serviciu, sub acest aspect existând o pedeapsă mai mare decât prima infracțiune, restul celorlalte acuzații rămânând neschimbate în acest moment. Față de noile încadrări am venit și am făcut declarații suplimentare care suntem convinși că vor ajuta organele de urmărire penală să ajungă la concluzia că al meu client — Sorin Roșca Stănescu — este nevinovat de faptele de care este acuzat", a arătat avocatul.

Despre documentele pe care le vor depune, Dan Chitic a menționat că prin acestea vor arăta clar că împotriva lui Roșca Stănescu banca a luat măsuri de executare a tuturor proprietăților, valoarea estimată a acestora fiind apropiată de cea a creditului, motiv pentru care sunt convinși că în curând nu va mai exista un prejudiciu în această cauză, cel puțin în ceea ce îl privește pe clientul său.

De asemenea, avocatul a mai precizat că prin alte documente vor arăta că, la data la care s-a încheiat contractul de credit cu instituția bancară, valoarea terenurilor nu era mai mare și nu era falsă față de cele aflate pe piață în acel moment.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”