UPDATE Soțul Alinei Bica, suspectat de evaziune fiscală (surse)

UPDATE Soțul Alinei Bica, suspectat de evaziune fiscală (surse)

Procurorii DIICOT - Structura Teritorială Brașov efectuează, miercuri dimineața, 10 percheziții la Brașov și Făgăraș într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani, potrivit unor surse judiciare.

Conform acestora, 11 persoane vor fi aduse la audieri, printre care și soțul Alinei Bica, Mircea Octavian Bica, acesta fiind suspectat de evaziune fiscală.

Prejudiciul în acest dosar se ridică la aproximativ 10 milioane lei, din care 7 milioane lei din evaziune fiscală și 3,4 milioane lei din infracțiune de spălare de bani, au precizat sursele citate.

În acest caz sunt implicate trei firme din Făgăraș care activează în domeniul construcțiilor și care ar fi utilizat două firme "fantomă" din Alba și Cluj.

Potrivit surselor citate, liderul grupării ar fi Dan Vasile, acesta apărând în denunțul omului de afaceri Ovidiu Tender de la DNA drept cel care a luat împreună cu soțul Alinei Bica pachetul majoritar la UPRUC Făgăraș.

Sursele judiciare au mai relatat că Mircea Octavian Bica are o plantație de afine ecologice în județul Brașov, prin intermediul firmei Biosfera Fruct SRL.

El ar fi folosit circuitul evazionist pentru a scădea din facturi suma de 80.000 lei, acesta fiind și prejudiciul reținut în cazul lui.

În ultima declarație de avere depusă în anul 2014 de Alina Bica în calitate de șefă a DIICOT, Mircea Octavian Bica apare ca acționar unic la firma de consultanță SC Industrial Solutions SRL, de unde a obținut un venit de 83.500 lei, iar la Biosfera Fruct SRL apare ca angajat, cu un venit anual de 3.372 lei. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...