Valentin Nicolau, fost şef al TVR şi proprietarul editurii Nemira, A MURIT

Valentin Nicolau, fost şef al TVR şi proprietarul editurii Nemira, A MURIT

Valentin Nicolau, proprietarul editurii Nemira, fost şef al Televiziunii Române, scriitor şi dramaturg, a decedat, marţi, la vârsta de 54 de ani, în urma unui stop cardio-respirator, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse medicale.

Decesul a fost declarat după 45 de minute în care s-au făcut manevre de resuscitare.

Valentin Nicolau a fost dus de urgenţă la Spitalul Universitar, marţi seară, fiind în stop cardio-respirator, a declarat pentru MEDIAFAX medicul Florin Chirculescu.

Nicolau se afla în maşina personală când a început să se simtă rău. Ambulanţa a fost chemată de o altă persoană.

 Medicii au început manevrele de resuscitare în timp ce îl transportau pe Nicolau la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti. Manevrele de resuscitare au continuat la spital.

Chirurgul Florin Chirculescu, un apropiat al lui Valentin Nicolau, a declarat pentru MEDIAFAX că nu ştie ca fostul şef al TVR să fi fost cardiac, că acesta se lăsase de fumat şi slăbise.

Scriitor, proprietar al grupului Nemira, fost preşedinte-director general al Societăţii Române de Televiziune, Valentin Nicolau, în vârstă de 54 de ani, a fost de formaţie geofizician.

Valentin Nicolau a condus Televiziunea Română, din funcţia de preşedinte-director general, în perioada 2002-2005. De asemenea, Valentin Nicolau a fost membru în fostul Consiliu de Administraţie al TVR, care a fost demis pe 10 decembrie 2013 de Parlament, odată cu respingerea raportului de activitate al SRTv pe anul 2012.

În 2013, Valentin Nicolau s-a numărat printre numele vehiculate pentru preluarea din nou a şefiei TVR.


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa