Vanghelie la tribunal, la o zi după ce a devenit tată

Primarul suspendat al sectorului 5, Marian Vanghelie, s-a prezentat vineri la Tribunalul București, unde a avut loc un nou termen în dosarul în care este judecat pentru corupție. La acest termen, instanța ar fi trebuit să dezbată mai multe excepții depuse de avocații lui Vanghelie, prin care se solicita retrimiterea la DNA a rechizitoriului întocmit de procurori, pentru a fi refăcut, însă procesul a fost amânat pentru 18 septembrie.

De la tribunal, Vanghelie a declarat că va merge din nou la spital, unde este internată Oana Niculescu Mizil, după care se va deplasa la Starea civilă, pentru a înregistra fetița născută joi.

"Eu mă bucur că am reușit în momentele astea să fiu lângă copil și lângă Oana. Libertatea este dată de la Dumnezeu și trebuie fiecare să o avem în măsura în care lucrurile, într-un stat democratic, spun că trebuie să ai libertate și trebuie să te manifești cum dorești. Faptul că încă mai sunt arestat la domiciliu, sunt sigur că se vor rezolva lucrurile. Eu sunt liber și cugetător", a declarat Vanghelie pe treptele tribunalului.

Vanghelie a primit două zile libere pentru a asista la nașterea fetiței sale, Maria, urmând ca sâmbătă să se reîntoarcă în arest la domiciliu.

Marian Vanghelie a fost trimis în judecată de DNA pentru săvârșirea unor fapte de corupție, alături de Mircea-Sorin Niculae (vărul primarului), Sorin Ștefan Ciocan, Laura Ciocan, director SC Economat Sector 5 SRL, și omul de afaceri Marin Dumitru.

Potrivit DNA, în perioada 2006 — 2014, Marian Vanghelie, în calitate de primar al sectorului 5, ajutat de Mircea-Sorin Niculae și parțial de Laura Ciocan, a solicitat și primit de la Marin Dumitru foloase materiale necuvenite în cuantum de aproximativ 30.403.000 de euro (reprezentând un "comision" de 20% din încasări).

Aceste foloase au fost pretinse și primite de Vanghelie pentru atribuirea de către Primăria sectorului 5 și serviciile publice de interes local din subordinea Consiliului local al sectorului 5, cu nerespectarea prevederilor legale, de contracte de achiziții publice firmelor controlate de omul de afaceri Marin Dumitru, dar și pentru a dispune efectuarea plății lucrărilor aferente acestor contracte (valoarea totală fiind de aproximativ 738.019.000 de lei). AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ALERTĂ Rareș Bogdan, mesaj în miez de noapte! „Dăncilă să se pregătească pentru un dialog cu procurorii, din c…

2 HARTĂ INTERACTIVĂ Rezultate alegeri prezidențiale 2019 - Turul 1. Vezi cât a obținut fiecare candidat și în ce…

3 Mesajul lui Sebastian Lăzăroiu pentru cei care cer dezbatere cu Dăncilă: Rușine!

4 Pentru cunoscători / Tentativa lui Macron și a serviciilor secrete franceze de a face jocuri murdare în România …

5 Gata, „revoluția anti-clica PSD” a lui Orban s-a terminat! Reforma administrației, promisă „rapid”, se amână „…

recomandări

Te ia DNA: Valentin Constantin Bretfelean

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Tort cu dulceață de căpșuni, lemongrass și cremă fină de branză