Vaslui: Cei șapte tineri din Văleni acuzați de viol rămân în arest preventiv

Vaslui: Cei șapte tineri din Văleni acuzați de viol rămân în arest preventiv

Tribunalul Vaslui a respins, vineri, contestația față de măsura arestării preventive formulată de cei șapte tineri din localitatea Văleni, acuzați că au violat o elevă la sfârșitul anului trecut.

Instanța a respins ca inadmisibile contestațiile formulate de inculpații Silviu Burada, Silviu Avădanei, Paul Andrei Burlacu, Petrică Ionuț Bolboceanu, Ionuț Boicu, Alin Rotaru și Ioan Șurleac, în prezent deținuți în Penitenciarul Vaslui, împotriva înlocuirii măsurii controlului judiciar cu măsura arestării preventive decisă de Judecătoria Vaslui, conform informațiilor publicate pe portalul instanțelor de judecată.

Decizia Tribunalului Vaslui este definitivă, astfel că cei șapte inculpați rămân în continuare arestați preventiv.

Judecătoria Vaslui a decis, pe 17 august, înlocuirea măsurii preventive a controlului judiciar cu măsura arestării preventive pe o durată de 30 de zile în cazul celor șapte tineri din Văleni.

Tot pe 17 august, Judecătoria Vaslui a anunțat prima sentință în acest dosar, toți cei șapte tineri fiind condamnați la închisoare cu executare pentru viol în formă agravantă și lipsire de libertate în mod ilegal. De asemenea, acestora le-au fost interzise unele drepturi civile pe o durată de doi ani.

Pedepsele celor șapte variază între 5 ani și 8 luni și 8 ani și 4 luni de închisoare.

Potrivit sentinței, Burada Silviu, cel care a luat-o în mașină pe victimă, a primit cea mai mare pedeapsă — în total 8 ani și 4 luni închisoare, iar pentru Avădanei Silviu, Paul Andrei Burlacu și Petrică Ionuț Bolboceanu instanța a decis efectuarea a 7 ani de închisoare.

Ionuț Boicu, Alin Rotaru și Ioan Șurleac, cei trei tineri care au recunoscut, pe 2 aprilie 2015, acuzațiile și au cerut să fie judecați prin procedura simplificată, au fost condamnați la 5 ani și opt luni închisoare cu executare. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”