Vaslui: Fata violată de tinerii din Văleni a fost dusă pentru a semna un acord de mediere - notar

Vaslui: Fata violată de tinerii din Văleni a fost dusă pentru a semna un acord de mediere - notar

Notarul public Marieta Ioniți a declarat miercuri că a refuzat anul trecut o mediere încercată de doi dintre părinții celor șapte violatori din Văleni și victimă, pe motiv că fata venise fără a fi însoțită de părinți sau de avocat. Părinții tinerilor au așteptat fata să iasă de la școală și au dus-o la notar, încercând să o convingă să renunțe la plângere.

"Au încercat să vină să facă o înțelegere, probabil contra cost. Fiind pusă în fața unei situații cu o persoană vulnerabilă, fără părinți, fără avocați, am considerat că nu este cazul. Fata nu avea discernământul necesar pentru astfel de înțelegeri. Ca om, am fost șocată când am auzit despre faptă, dar nu m-am gândit că acest caz va lua o asemenea amploare. Părinții tinerilor au plecat nemulțumiți de la notar, deoarece ținta lor era să ajungă la o înțelegere cu victima. Le-am spus să ia legătura cu avocații și să-și rezolve aceste chestiuni pe cale juridică", a declarat notarul Marieta Ioniți.

Avocata fetei, Mioara Donosă, a apreciat profesionalismul notarului care a refuzat medierea.

"Eu am aflat de la clienții mei în această dimineață acest episod. Fata a fost luată de doi dintre părinții băieților, băgată într-o mașină și dusă la notar. Notarul respectiv, cu un profesionalism desăvârșit, a văzut-o că este speriată, că tremura, a întrebat-o dacă părinții sau avocatul știu despre prezența ei acolo și a refuzat să încheie acel act", a declarat avocata Mioara Donosă.

Aceasta a precizat că a fost depusă o cerere din partea avocaților celor șapte tineri acuzați de viol de strămutare a procesului, care va avea un nou termen. Avocata a mulțumit pentru sprijin tuturor persoanelor care au transmis mesaje de susținere pentru fată. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Nicușor Dan întoarce oficial spatele USR cu patru zile înainte de alegeri: Opțiunea mea pentru votul de dumini…

2 Reguli esențiale dacă ai simptome COVID, de la un medic de la Matei Balș. Cum se folosește un pulsoximetru și …

3 Pute a Rusia de la o poștă. Cu Mirel Palada pe coadă

4 Nu, nu este Carmen Dan! Este asistenta lui Vela, băgată în față să fie decorată de președinte! / Godină îi bate …

5 Nicușor Dan a concediat-o pe nașa Gabrielei Firea, care câștiga 4000 € / lună de la Primăria Capitalei