Vicepreședintele CJ Constanța spune că procurorii DNA au ridicat documente de la mai multe birouri

Vicepreședintele CJ Constanța spune că procurorii DNA au ridicat documente de la mai multe birouri

Vicepreședintele CJ Constanța, Cristinel Dragomir, a declarat, joi, că procurorii DNA au ridicat documente de la mai multe birouri din cadrul instituției.

"Nu a fost practic o percheziție, pur și simplu s-a ridicat un set de documente (...) Nu s-a făcut percheziție în sensul că s-au răscolit birourile ci s-au cerut niște documente, acestea fiind puse la dispoziția echipei de la DNA care a efectuat percheziția. (...) Nu s-a umblat prin birouri, aveau o listă de documente de care aveau nevoie și s-a transmis la fiecare serviciu în parte ce documente trebuie să copieze și au fost predate procurorilor. (...) În general funcționarii își văd de treaba lor. Că există o presiune, este probabil evident,'' a declarat Dragomir.

Președintele CJ Constanța, Nicușor Constantinescu, a fost ridicat joi de procurorii anticorupție, pentru a fi dus la DNA Constanța unde urmează să fie audiat într-un dosar în care este acuzat de abuz în serviciu și conflict de interese.

El a declarat, la ieșirea din sediul CJ, că pe numele său a fost emis un mandat de aducere.

"Este continuarea hărțuirii mele politice ca președinte al Consiliului Județean, a domnului primar Mazăre și a prietenului nostru Strutinski Sorin. Sunt acuzat că am semnat niște contracte cu televiziunea Soti și cu ziarul Telegraf, fapte pentru care și domnul Mazăre a fost cercetat și a primit neînceperea urmăririi penale de la domnul procuror de la DNA București acum vreo doi ani. Pentru aceleași lucruri sunt acuzat și acum — abuz în serviciu, conflict de interese și alte chestiuni de genul ăsta'', a afirmat președintele CJ Constanța.

Nicușor Constantinescu a spus că se așteaptă să fie reținut.

''Acum am mandat de aducere la DNA Constanța unde mă voi duce și voi vedea care sunt acuzațiile. Voi vedea ce se întâmplă. Probabil că voi fi reținut, mi-am luat bagajele la mine, sunt pregătit, am pampersii la mine, am periuță de dinți. Voi fi reținut și ne vom vedea la Tribunal mâine probabil'', a adăugat Nicușor Constantinescu.

Procurorii DNA au efectuat joi mai multe percheziții, inclusiv la sediul CJ Constanța. Potrivit unor surse judiciare, ar fi vorba de plăți ilegale de la bugetul CJ reprezentând finanțări nerambursabile. Perchezițiile au vizat, printre altele, sediul Consiliului Județean Constanța, dar și o serie de societăți din județ, hoteluri din Mamaia, Eforie Nord, birourile Fundației Fantasio și o agenție de turism din municipiul Ploiești.

Surse judiciare au precizat că președintele Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, ar fi plătit în mod nelegal peste cinci milioane de lei, reprezentând finanțări nerambursabile din fonduri publice, către diverse asociații, finanțarea și plățile fiind efectuate de către unitatea administrativ-teritorială a județului Constanța.

Sursele citate susțin că el ar fi cercetat de procurorii DNA pentru abuz în serviciu și conflict de interese. Conform surselor, plățile au fost efectuate în anul 2012, Nicușor Constantinescu fiind ajutat de un angajat al CJ Constanța, Cristian Bogdan Zgabercea, cunoscut ca un apropiat al acestuia. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...