Vicepreședintele PSD Caraș-Severin a fost reținut în dosarul de evaziune și spălare de bani

Vicepreşedintele PSD Caraş-Severin, Ion Bejeriţă, şi alte trei persoane au fost reţinuţi de procurori în dosarul în care firme de construcţii sunt suspectate de evaziune fiscală şi spălare de bani, cu prejudiciu de peste 10 milioane de euro, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare. 

Procurorii Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au emis ordonanţe de reţinere pentru patru persoane audiate în urma percheziţiilor care au avut loc marţi, în cinci judeţe, printre acestea fiind vicepreşedintele PSD Caraş-Severin, Ion Bejeriţă, şi omul de afaceri Axente Obrejan, au precizat sursele citate.

De asemenea, procurorii au dispus măsura controlului judiciar pentru alte 12 persoane audiate în acest dosar.

"În cauză, 22 de persoane sunt bănuite de săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani, prin care s-a creat un prejudiciu total de peste 10 milioane de euro. Dintre acestea, 4 au fost reţinute, iar faţă de alte 12 s-a dispus măsura controlului judiciar", arată Poliţia Română, într-un comunicat de presă. 

Anchetatorii au făcut, marţi, 14 percheziţii în judeţele Caraş-Severin, Mehedinţi, Olt, Timiş şi Teleorman, la sediile sociale şi punctele de lucru ale unor societăţi comerciale, precum şi la domiciliile unor persoane.

Douăzeci de persoane au fost duse la audieri, la sediul Poliţiei Române, printre care oamenii de afaceri Ion Bejeriţă, Axente Obrejan şi Rădoia Trandafir, cei trei fiind fini ai deputatului PSD Ion Mocioalcă, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Procurorii Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie fac cercetări în două dosare, pentru evaziune fiscală şi spălare de bani.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2007-2014, reprezentanţii mai multor societăţi comerciale din judeţul Caraş-Severin, ce desfăşoară activităţi în domeniul construcţiilor, au înregistrat în contabilitate facturi fiscale care atestau efectuarea unor tranzacţii comerciale fictive, realizate prin intermediul unor firme, unele de tip "fantomă", în scopul diminuării obligaţiilor de plată către bugetul consolidat al statului, creându-se astfel un prejudiciu estimat de peste trei milioane de euro.

"De asemenea, din cercetări a mai reieşit că, prin intermediul societăţilor implicate, au fost transferate sume importante de bani (aproximativ 7,5 milioane euro) către persoanele vizate din circuitul infracţional, banii astfel obţinuţi fiind reintroduşi în circuitul legal prin transferuri bancare şi retrageri de numerar", se arată într-un comunicat de presă al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Poliţia Română a precizat că reprezentanţii firmelor ar fi beneficiat de sprijinul administratorilor firmelor "fantomă", care ar fi acceptat, în schimbul unor sume de bani, să pună la dispoziţie facturi, chitanţiere şi ştampile, pentru a da aparenţă de legalitate tranzacţiilor fictive.

Vicepreşedintele PSD Caraş-Severin Ion Bejeriţă mai este vizat într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani, în care prejudiciul este de cinci milioane de lei. În această cauză, în iulie 2014 fost făcute percheziţii la mai multe adrese, printre care şi locuinţa lui Bejeriţă şi domiciliul lui Axente Obrejan.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ALERTĂ / Guvernul PSD, RUȘINEA Europei, a încercat să ÎNȘELE Comisia Europeană și să deconteze din fonduri UE pr…

2 VIDEO / Asta e MAFIE! Augustin Zegrean, avertisment GRAV: CCR s-ar putea să nu valideze alegerile prezidențiale!…

3 Rareș Bogdan o calcă-n picioare pe „Proasta Pământului” după minciuna despre fabrica Volkswagen!

4 Dăncilă poate lua între 8 și 18 ani de pușcărie după denunțul lui Dragnea!

5 CULISE / Cine e baronul PSD care a ordonat anularea zborurilor TAROM în ziua moţiunii. DNA începe audierile

recomandări

Te ia DNA: Danut Groza

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Să mergi cu bicicleta pe sfoară în Alpi necesită ceva curaj