VIDEO/S-a dat LIBER la TUBULATURĂ/Deputaţii au votat cele 6 CERERI ale DNA

VIDEO/S-a dat LIBER la TUBULATURĂ/Deputaţii au votat cele 6 CERERI ale DNA

Elena Udrea poate fi arestata. Deputatii au votat toate cele 6 cereri de retinere si arestare preventiva sau urmarire penala pe numele ei in dosarele "Gala Bute" si "Microsoft"/ Fostul ministru: Parlamentul a avut o sansa, dar a ratat-o. Eu imi asum destinul

Deputatii au votat in sedinta de luni cele sase cereri ale DNA care o privesc pe Elena Udrea si care vizeaza incuviintarea urmaririi penale si arestarea preventiva in doua dosare, "Gala Bute" si "Microsoft", precum si incuviintarea urmaririi penale sau a extinderii urmaririi penale in cele doua dosare amintite. Elena Udrea a tinut un discurs in fata plenului Camerei Deputatilor si le-a cerut colegilor sa aprobe urmarirea penala, dar nu si arestarea preventiva. Dupa ce prima cerere de arestare a fost aprobata de deputati, Elena Udrea, care nu se mai afla in sala, a postat pe contul sau de facebook o scurta replica: "Parlamentul a avut o sansa, dar a ratat-o. Eu imi asum destinul. Subiectul nu trebuie sa fie ce se intampla cu mine, ci cum va arata Romania condusa din umbra discretionar si ocult, odata ce adevarul a fost suprimat".

 Ora 0.32 Deputații au încuviințat și a treia solicitare de arestare preventivă pentru Elena Udrea. În această solicitare se cere preschimbarea controlului judiciar în arestare preventivă. Sesiunea parlamentara s-a incheiat.

Solicitarea a fost aprobată cu 150 de voturi pentru și 62 împotrivă.

!!! Surse spun că Elena Udrea urmează să fie reţinută chiar în această noapte.

Ora 23:48 Se reia votul privind arestarea preventiva a Elenei Udrea. Este ultima cerere

Valeriu Zgonea cere sa se voteze acum o anexa la un proiect de lege

Ora 23:40 Deputatii au votat incuviintarea retinerii si arestarii preventive a Elenei Udrea cu 202 voturi pentru si 62 voturi impotriva.

Ora 22:57 Deputatii au adoptat a treia cerere de urmarire penala cu 243 voturi pentru si 50 voturi contra. Urmeaza votarea retinerii si arestarii preventive

Ora 22.23 După ce se publică această decizie a Camerei Deputaților în Monitorul Oficial, Elena Udrea POATE ajunge în arest pentru 24 de ore.

Ora 22:08 Deputatii au aprobat arestarea preventiva a Elenei Udrea, cu 219 voturi pentru si 102 impotriva.

Ora 21:15 Incepe al treilea vot, pentru arestarea preventiva a Elenei Udrea

Ora 21:11 Deputatii au aprobat, cu 285 voturi pentru si 49 impotriva, a doua cerere de urmarire penala pe numele Elenei Udrea.

Ora 20:45 A inceput votul pentru a doua cerere.

Ora 20:45 Camera Deputatilor aproba urmarirea penala pentru prima cerere a justitiei, in dosarul Gala Bute, cu 285 voturi pentru si 49 impotriva.

Ora 20:20 Mai multi ziaristi acreditati la Parlament afirma, pe conturile lor de Facebook, ca Elena Udrea a parasit plenul Camerei dupa discursul sustinut si a plecat evitand sa mai dea ochii cu presa.

Ora 20:00 A inceput votul pentru prima cerere formulata impotriva Elenei Udrea.

Ora 19.50 Udrea s-a apărat cu discurs folosit de Mihai Gâdea împotriva regimului Băsescu

Elena Udrea s-a apărat, luni, înainte de votul deputaților în cazul cererilor DNA, cu un discurs al pastorului luteran Martin Niemoller, rostit de Mihai Gâdea în 2014 ca răspuns față de abuzurile regimului Traian Băsescu. 

 Elena Udrea a spus, în plenul Camerei Deputaților că "ultima perioadă nu a fost deloc simplă pentru mine, dar am avut ocazia să găsesc un discurs al pastorului german Martin Niemoller intitulat 'La inceput au venit...' ".

Deputatul a continuat prin a citi următorul pasaj, rostit și de Mihai Gâdea în 2014, tot pentru a deplânge abuzuri:

"La început naziştii au venit să-i ridice pe comunişti/ Și eu nu am strigat în apărarea lor pentru că nu sunt comunist,/ Apoi au venit după evrei,/ Și eu nu am strigat pentru ca nu sunt evreu./ Au venit apoi pentru sindicalişti şi catolici/ Și nici atunci nu am strigat pentru că nu sunt nici sindicalist și nici catolic./ Când au venit după mine,/ Nu mai era nimeni în jurul meu să se ridice în apărarea mea.”

 Ora 19:37 Elena Udrea a tinut un discurs in fata plenului Camerei Deputatilor. Fosta sefa a PMP, fost ministru al Dezvoltarii si Turismului, si-a sustinut pledoaria imbracata sobru, intr-un taior inchis la culoare si o bluza alba. Ea le-a cerut colegilor sa aprobe urmarirea penala, dar nu si arestarea preventiva. 

"Sunt sase puncte pe ordinea de zi in privinta doameni Udrea, primul inceperea urmaririi penale pentru Gala Bute,al doilea este extinderea pentru luare de mita tot in Gala Bute, al treilea este cererea de arestare pentru gala Bute, al patrulea punct pe ordinea de zi este inceperea urmaririi penale in dosarul Microsoft, al cincilea este cererea de retinere si arestare preventiva in dosarul Microsoft si al saselea schimbarea controlului judiciar in arestare tot pe Microsoft", a precizat secretarul Camerei, deputatul Nicolae Mircovici.



Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina