Zeci de studenți PROTESTEAZĂ în fața Prefecturii la Timișoara

Zeci de studenți PROTESTEAZĂ în fața Prefecturii la Timișoara

Studenții timișoreni protestează de la prima oră a dimineții în fața Prefecturii Timiș, după ce toată noaptea au ocupat un amfiteatru din Universitatea de Vest.

 În zonă numărul jandarmilor care asigură ordinea a fost suplimentat. Studenții vor fi primiți de prefectul Eugen Dogariu la o discuție.

Este vorba de un număr de 50 de studenți timișoreni care s-au adunat în această dimineață, de la ora 7.30, în fața Prefecturii Timiș, într-un protest nemaivăzut, mut, continuând acțiunea începută aseară, când au ocupat amfiteatrul A13 din  cadrul Universității de Vest Timișoara. Acolo au rămas toată noaptea și și-au analizat nemulțumirile lor. Pentru acțiunea de la Prefectură, lor li s-au alăturat membrii OSUT și studenți de la Politehnică. Și-au pus, cu toții,  bandă neagră pe gură și au afișat mai multe bannere pe care scria “Azi în Timișoara”, “Mâine-n toată țara”, “De ce 25% pentru viitorul României”, “Universitate înseamnă 90 % studenți, 10% profesori”, “Alegeri rector – 10% studenți, 90% profesori. E normal?”

 Vlad Cherecheș, liderul OSUT, singurul vorbitor dintre protestatari, a menționat protestele vor continua până se va reveni la procentul de 25% acordat studenților în alegerea rectorilor și finanțarea corectă a învățământului din România.

                                      ***********

Studenții din mai multe universități s-au "baricadat" în amfiteatre, dezbat problemele sistemului universitar românesc și refuză să părăsească universitățile până când revendicările lor nu vor fi acceptate, afirmă Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România într-un comunicat remis marți presei.

 Potrivit ANOSR, sunt ocupate de organizații studențești Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea Maritimă din Constanța și Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați.

"Studenții s-au baricadat în amfiteatre, dezbat problemele sistemului universitar românesc și refuză să părăsească universitățile până când revendicările lor nu vor fi acceptate. ANOSR face apel la studenții din toată țara să se alăture mișcărilor de occupy începute azi în cele 3 universități, pregătind în acest moment acțiuni similare în alte centre din țară", se arată în comunicat.

Studenții sunt nemulțumiți de faptul că opiniile lor "nu mai sunt ascultate în universități", că subfinanțarea educației a produs "efecte catastrofale" asupra calității și relevanței studiilor universitare și că taxele din universități au devenit "insuportabile" pentru studenți, rata de abandon universitar ajungând la 40%, arată Alianța.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Incident sexual între Gabriel Oprea și Kovesi? / Evenimentul ar fi avut loc în fostul birou al lui Ceaușescu de …

2 O să aveți un șoc după ce veți citi povestea asta! Așa vi se fură țara, dragi români!

3 Val de vedete internate cu Covid la „Matei Balș”

4 Citiți și voi ce manevre se fac pentru ca Leo de la Strehaia, fostul iubit al deputatei PSD Laura Vicol, să sc…

5 „Mă simt mai bine” / Loredana Groza, postare din ambulanță