A fost regina Marii Britanii neagră? Serialul Netflix „Queen Charlotte“ naște controverse înainte de încoronare FOTO VIDEO

A fost regina Marii Britanii neagră? Serialul Netflix „Queen Charlotte“ naște controverse înainte de încoronare FOTO VIDEO

Serialul va fi lansat pe platforma de streaming pe 4 mai, cu două zile înainte de încoronarea regelui Charles al III-lea, și este un spin-off prequel al seriei de succes „Bridgerton“.

Queen Charlotte: A Bridgerton Story/Regina Charlotte: O poveste Bridgerton“ se numără printre noutățile lunii mai și are mâine premiera pe Netflix. Personajul este deja cunoscut publicului din serialul „Bridgerton“ (regina Charlotte la maturitate, interpretată de actrița de culoare Golda Rosheuvel), iar noua serie se întoarce în timp și spune povestea tinerei Charlotte. Aceasta se căsătorește cu regele George al Angliei, iar povestea lor de iubire transformă înalta societate.

„Queen Charlotte: O poveste Bridgerton“ are premiera pe 4 mai, la Netflix FOTO Netflix

În noua producție, rolul tinerei regine Charlotte a Marii Britanii este jucat de actrița de culoare India Ria Amarteifio, iar în rolul reginei ajunse la maturitate o întâlnim pe actrița Golda Rosheuvel.

Faptul că serialul Netflix o portretizează pe regina Charlotte ca fiind neagră a stârnit deja numeroase controverse și comentarii în rețelele sociale, telespectatorii acuzând că serialul denaturează adevărul istoric.

Iată ce au spus comentatorii pe pagina de Facebook a platformei Netflix.

  • „Prințese și contese ciocolatii. Nu erau slugi sau sclavi. Dezinformări, modificarea istoriei“.
  • „«Albă ca Zăpada» interpretată de o actriță de culoare când lansați?“.
  • „Nu mai există actori albi? Nu sunt rasistă, dar mă deranjează politica asta exagerată de a spăla creiere“.
  • „Cei care vor vedea filmele vor avea o viziune distorsionată asupra istoriei. Gen de ce se vorbește atât despre rasism dacă regina și nobilii erau negri?“
  • „Măcar respectați adevărul istoric! De când negresele erau regine prin anii aceia, când negrii erau sclavi sau nu se amestecau cu albii! Filmele ar trebui să aibă rol educativ, mai ales dacă redați o anumită epocă. Respectați istoria!“.

Serialul „Queen Charlotte“, inspirat dintr-o poveste reală

Această dramă istorică de la Netflix este inspirată de povestea reală a reginei Charlotte de Mecklenburg-Strelitz (1744 – 1818, născută în Germania), soția regelui Eduard al III-lea.

Originile reginei Charlotte au fost și sunt un subiect de dezbatere pentru britanici: potrivit unor istorici, a avut strămoși de origine africană, unii invocând și portretele reginei, în care aceasta ar avea trăsături africane vizibile. Alți istorici susțin că nu sunt suficiente dovezi în acest sens și că toate aceste teorii sunt nefondate.

Dacă teoriile s-ar dovedi adevărate, ar însemna că descendenții ei, inclusiv actuala familie regală britanică, ar avea origini africane.

Dacă era neagră, acest lucru ridică o mulțime de întrebări importante nu numai despre familia noastră regală, ci și despre membrii caselor regale din Europa, având în vedere că descendenții reginei Victoria sunt răspândiți în majoritatea familiilor regale din Europa. Dacă o clasificăm pe Charlotte drept neagră, atunci regina Victoria (nepoata reginei Charlotte – n.r.) și întreaga noastră familie regală, până la Prințul Harry, e neagră… un concept foarte interesant“, declara istoricul Kate Williams pentru The Guardian.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...