„America Express“: prima întâlnire cu Moartea. Toți concurenții au rămas șocați de victoria lui Scărlătescu FOTO

„America Express“: prima întâlnire cu Moartea. Toți concurenții au rămas șocați de victoria lui Scărlătescu FOTO

Cătălin Scărlătescu și iubita lui, Doina Teodora, au câștigat un Joker, care le oferă un avantaj în competiție. Celelalte echipe au fost surprinse în special de performanța lui Cătălin Scărlătescu.

Cătălin Scărlătescu și Doina Teodoru au câștigat prima etapă de la America Express Foto Antena 1

La 40 de ore de la plecarea din România, cele nouă echipe au ajuns în orășelul din Mexic în care a început competiția. Au avut o noapte la dispoziție pentru odihnă, iar a doua zi persoana responsabilă cu securitatea show-ului le-a prezentat riscurile: răpiri, jafuri, scorpioni, șerpi. De asemenea, concurenții au fost anunțați că au dispozitive de urmărire în ghiozdane, pentru a fi în siguranță.

Evitați să purtați bjuterii vizibile, pentru că în felul acesta puteți deveni ținte. În cazul în care sunteți tâlhăriți, nu faceți pe eroii. Evitați conflictul, dați-le toate bunurile aflate asupra voastră și nu-i priviți pe agresori direct în ochi, pentru că se vor simți provocați“, le-a spus coordonatorul de securitate al show-ului. Totodată, ei au fost avertizați și despre cazurile de șoferi care conduc chiar dacă au consumat alcool: competitorii care pornesc pe Drumul Aurului având astfel misiunea de a-și alege cu multă grijă transportul atunci când fac autostopul.

„Practic nu trebuie să câștigăm show-ul, ci să supraviețuim“, a spus Nelu Cortea, partenerul lui Cătălin Bordea la „America Express“.

Deși credeau că prezentatoarea Irina Fodor va da startul concursului după instructaj, acesta le-a făcut o surppriză și i-a anunțat că urmează o fiesta mexicană, cu mâncare, băutură și dans.

În timp ce concurenții se distrau la fiesta, rucsacurile le-au fost sustrase din camerele de hotel de două Catrine (La Catrina, un personaj care reprezintă Moartea și e un simbol al sărbătorii mexicane Ziua Morților). Tot Catrinele au fost cele care le-au oferit un plic, a doua zi. Așadar, concurenții au fost informați că vor merge în căutarea ghiozdanelor „furate“ cu o seară în urmă.

Prima zi la „America Express“: o cursă contracronometru

Cărând valizele după ei, concurenții au pornit într-o cursă nebună către următoarea destinație, orășelul San Miguel de Allende, aflat la o distanță de 60 de kilometri. Frații Jean și Dinu Gavrilă au avut cele mai mari probleme să găsească un mijloc de transport și au plecat către destinație când ceilalți concurenți erau deja acolo.

Bine că ai fost tu acolo pentru că eu asta nu făceam. Dumnezeule mare, vine și ne bate cineva!

Ajunși aici după multe peripeții, au primit o altă misiune, de data aceasta, plicurile le-a fost înmânate de Calaca (o altă reprezentare a Morții, sub chip de bărbat). Concurenții au fost nevoiți să facă rost de diverse ingrediente necesare unui ritual șamanic, abia apoi puteau să-și recupereze rucsacurile. Printre ingrediente: o șuviță din părul unei femei cu vârsta cuprinsă între 30 și 40 de ani, fire din mustața unui bărbat de aceeași vârstă, sânge de animal sau un chilli galben.

Cătălin Scărlătescu a fost salvat de iubita lui, Doina Teodoru, la prima misiune. Așadar, partenera lui a fost cea care a luat inițiativa și a rugat doi localnici să-i ofere câteva fire din părul lor. „Bine că ai fost tu acolo, pentru că eu asta nu făceam. Dumnezeule mare, vine și ne bate cineva!”, a spus chef Cătălin Scărlătescu.

Bruja și Pufeh au avut experiență neplăcută cu o localnică. Inițial, femeia le-a oferit câteva fire de păr, apoi le-a cerut înapoi, speriată de ritualurile de vrăjitorie la care ar fi putut fi folosite.

În schimb, Joaquin Bonilla și Ovidiu Buta au avut norocul să întâlnească o femeie care i-a ajutat să strângă imediat toate ingredientele necesare ritualului.

Odată ce au făcut rost de igredientele necesare, echipele au avut o nouă misiune: să-și recupereze rucsacurile ascunse într-un cimitir și să ducă șamanului cutia cu ingrediente, în altă localitate, însoțiți de Mortul (Calaca) sau Moarta (Catrina) care le-a dat plicul.

Andreea Bălan și Andreea Antonescu s-au emoționat atât de tare când au ajuns în fața șamanului încât au izbucnit în lacrimi. Mai mult decât atât, cele două au avut parte de un moment copleșitor, aducându-și aminte de prietenia lor: „Am fost întotdeauna una lângă cealaltă“.

Bie Adam și mama ei au uitat să ia din cimitir cutia cu obiectele necesare șamanului. Concurentele au fost nevoite să se întoarcă și să o ia, pentru ca abia apoi să continue cursa pe Drumul Aurului.

După ce au participat la ritual, echipele s-au reîntâlnit cu Irina Fodor, care le-a dat o nouă misiune. Ediția a culminat cu o întrecere spectaculoasă: pentru prima dată a fost pus la bătaie un Joker, cu o probă ce a testat viteza, rezistența fizică și atenția concurenților din cele trei echipe care au ajuns primele la întâlnirea cu Irina Fodor: gimnastele Larisa Iordache și Diana Bulimar, Cătălin Scărlătescu și Doina Teodoru, stilistul Ovidiu Buta și directorul artistic Joaquin Bonilla.

Ce sunt Jokerii de la „America Express“

Fiecare Joker îi poate aduce câștigătorului câte un avantaj uriaș: de la cazarea la un hotel în timpul etapei respective sau mașina asigurată până la următoarea loclitate la dreptul de a fura mașina unei alte echipe întâlnite pe drum. Cătălin Scărlătescu și Doina Teodoru au câștigat primul Joker. Concurenții au fost foarte surprinși de performanța celor doi, în special de Cătălin Scărlătescu, care, în pofida vârstei (este cel mai vârstnic concurent) și a unei accidentări la picior s-a descurcat foarte bine. „Nu știu cum a câștigat amuleta asta“, a fost replica Andreei Bălan.

„A bătut și gimnastele, la viteză, și mexicanul care vorbește spaniola (Joaquin Bonilla este din Mexic – n.r.)“, a comentat Cătălin Bordea.

E foarte stranie privirea colegilor mei“, a observat Cătălin Scărlătescu înainte de a o pune pe Doina Teodoru să aleagă Jokerul. Avantajul pe care l-au primit cei doi este: „poți scădea 30 de minute din ora la care ajungi în punctul de acordare a imunității“.

Cătălin Scărlătescu și iubita lui, actrița Doina Teodoru, Puya și soția lui, Melinda, Andreea Antonescu și Andreea Bălan, Cătălin Bordea și Nelu Cortea, stilistul Ovidiu Buta și directorul artistic Joaquin Bonilla, Jean Gavril și fratele lui, Dinu, cântăreața Bruja și prietenul ei, Pufeh, gimnastele Larisa Iordache și Diana Bulimar, Bie Adam, unul dintre cei mai cunoscuți creatori de conținut din mediul on-line și mama ei, Mihaela sunt echipele de vedete care pornesc pe Drumul Aurului în competiția pentru mult râvnitul titlu de câștigători ai celui mai spectaculos reality show din România și marele premiu de 30.000 de euro.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Lupta pentru Marea Neagră nu s-a încheiat

2 Rareș Bogdan, mesaj în miez de noapte!

3 Fostul slugoi al Elenei Udrea și-a cumpărat o vilă de 352 de metri pătrați în Belgia

4 Se retrag „Piedonii”? / De două zile sunt mucles...

5 Judecați voi...