„Black Panther: Wakanda Forever“, pe primul loc în box-office-ul românesc. 450.000 de dolari în primul weekend

„Black Panther: Wakanda Forever“, pe primul loc în box-office-ul românesc. 450.000 de dolari în primul weekend

Fimul „Black Panther: Wakanda Forever/Pantera neagră: Wakanda pentru totdeauna“, lansat pe 11 noiembrie, a surclasat producțiile „Teambuilding“ și „Black Adam“.

„Black Panther: Wakanda Forever“ a ocupat direct locul întâi în box-office-ul românesc în weekendul trecut, cu încasări de aproape jumătate de milion de dolari (456.369 dolari), potrivit Cinemagia . Pe locurile 2 și 3, în coboorâre, s-au situat filmele „Teambuilding“, respectiv „Black Adam“.

„Black Panther: Wakanda Forever“, continuarea filmului Marvel din 2018, a dominat și box office-ul nord-american în primul weekend de prezenţă în cinematografe, potrivit Agerpres.

Cu încasări estimate la 180 de milioane de dolari în weekendul de debut, această producţie Marvel se situează pe locul al 13-lea în topul celor mai bune lansări din istorie, potrivit Box Office Mojo. La nivel internaţional, filmul a mai încasat 150 de milioane de dolari.

Letitia Wright, protagonista „Black Panther: Wakanda Forever“ FOTO Profimedia

„Este o lansare senzaţională“, a comentat şi David Gross de la Franchise Entertainment Research, „mai ales pentru una la jumătatea lunii noiembrie“.

"Wakanda Forever" este un omagiu adus lui Chadwick Boseman, starul din primul "Black Panther", care a murit de cancer de colon în 2020, la vârsta de 43 de ani. Actorul apare în flashback-uri în rolul lui T'Challa, conducătorul regatului african fictiv Wakanda.

După moartea lui T'Challa, Wakanda se află în conflict cu puterile lumii, inclusiv cu un regat subacvatic, şi se luptă pentru a-şi menţine autonomia.

Filmul îi mai are în distribuţie pe Letitia Wright în rolul lui Shuri, sora lui T'Challa, pe Angela Bassett în rolul reginei Ramonda, precum şi pe Lupita Nyong'o, Danai Gurira şi Winston Duke.

„Black Panther“ din 2018, primul blockbuster cu un supererou de culoare, a devenit un fenomen cultural şi a obţinut încasări de peste 1,3 miliarde de dolari, adunând pe parcurs o nominalizare la Oscar pentru cel mai bun film.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...