Ce amendă plătesc părinții din Austria dacă întârzie atunci când trebuie să-și ridice copilul de la grădiniță

Ce amendă plătesc părinții din Austria dacă întârzie atunci când trebuie să-și ridice copilul de la grădiniță

La 1 aprilie, provincia Salzburg a introdus grădinița gratuită pentru copiii cu vârste cuprinse între trei și șase ani.

Copii la grădiniță

Statul acoperă costurile pentru patru ore de îngrijire pe zi, dimineața. În același timp, sistemul de facturare în grădinițele municipale a fost modificat. Părinții plătesc doar pentru orele efective de îngrijire, facturarea fiind exactă la jumătate de oră. Dar noul sistem cauzează probleme, scrie heute.at.

Potrivit ziarului, există plângeri din partea părinților. Noile reglementări sunt inflexibile și birocratice. Cei care nu-și iau copilul de trei ori așa cum s-a convenit trebuie să plătească o amendă. Și, într-adevăr, noul regulament tarifar prevede:

"În cazul în care orele de îngrijire a copilului sunt depășite de mai multe ori și există o reamintire demonstrabilă a respectării orelor de îngrijire a copilului, se vor percepe orele de îngrijire a copilului consumate plus 50 de euro taxă de procesare".

"Acest lucru se aplică doar dacă un copil nu a fost luat de trei ori fără un motiv întemeiat", a precizat viceprimarul din Salzburg, Bernhard Auinger. Motivele pot fi un blocaj în trafic sau o urgență la locul de muncă.

O altă sursă de nemulțumire a fost faptul că, la începutul lunii mai, părinților li s-a cerut din nou să prezinte o confirmare actuală a orelor de lucru, care, de altfel, este necesară doar la începutul anului de grădiniță. Cei care lucrează doar dimineața sunt nevoiți să își ia copiii cel târziu după prânz, din cauza lipsei acute de personal. Dar și cei care lucrează doar trei sau patru zile pe săptămână își pot aduce copilul la grădiniță.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Lupta pentru Marea Neagră nu s-a încheiat

2 Rareș Bogdan, mesaj în miez de noapte!

3 Fostul slugoi al Elenei Udrea și-a cumpărat o vilă de 352 de metri pătrați în Belgia

4 Se retrag „Piedonii”? / De două zile sunt mucles...

5 Judecați voi...