CNN: Putin însuși dă ordine generalilor de pe front, dar ofițerii sunt nemulțumiți de deciziile luate la Kremlin

CNN: Putin însuși dă ordine generalilor de pe front, dar ofițerii sunt nemulțumiți de deciziile luate la Kremlin

Discuțiile unor ofițeri ruși, interceptate de serviciile occidentale cu prietenii ori cu familiile dau la iveală faptul că aceștia se plâng cu privire la deciziile luate de Moscova. Generalii de pe front sunt coordonați de liderul de la care sugerează o „structură de comandă disfuncțională”, potrivit CNN .

Vladimir Putin în persoană dă ordine de luptă generalilor de pe front FOTO Profimedia

Se pare că există dezacorduri semnificative cu privire la strategie, cu liderii militari care se luptă să cadă de acord asupra locului în care să-și concentreze eforturile pentru a susține liniile defensive, au declarat mai multe surse familiare cu informațiile americane.

În timp ce ministerul rus al Apărării a susținut că redistribuie forțele către Harkov, în nord-est – unde Ucraina a obținut cele mai importante câștiguri – surse americane și occidentale spun că cea mai mare parte a trupelor ruse rămâne încă în sud. Aici, rușii au lansat o ofensivă Ucraina, în jurul Hersonului.

Mobilizarea parțială a rezerviștilor

După înfrângerile majore de pe frontul din Ucraina, președintele rus a anunțat miercuri „mobilizarea parțială” imediată a cetățenilor ruși. Ministrul Apărării, Serghei Şoigu, a spus la televiziunea rusă că Rusia va convoca 300.000 de rezervişti.

Dacă ajung să se confrunte cu forțele ucrainene pe linia frontului, probabil că aceștia vor deveni cele mai noi victime ale invaziei pe care Putin a început-o în urmă cu mai bine de șapte luni și în timpul căreia armata rusă a eșuat în aproape fiecare aspect al războiului modern, scrie CNN.

Remaniere a conducerii militare, în urma eșecului de pe front

Și în timp ce Rusia se frământă pe câmpul de luptă, oficialii de la Moscova s-au chinuit să găsească un vinovat pentru schimbarea de noroc a armatei, a declarat un înalt oficial NATO.

Oficialii Kremlinului și experții din mass-media de stat au discutat cu febrilitate motivele eșecului de la Harkov și, în mod tipic, Kremlinul pare să încerce să îndepărteze vina de Putin și armata ruse”, a spus această persoană.

De altfel, a avut loc o remaniere a conducerii militare ca răspuns la eșecurile pe câmpul de luptă – lăsând structura de comandă a Rusiei chiar mai haotică decât era înainte, spun sursele. Un comandant care a supravegheat majoritatea unităţilor din jurul regiunii Harkov a fost schimbat după 15 zile, a declarat oficialul NATO.

Rusia a trimis „un mic număr” de trupe în estul Ucrainei – dintre care unii au fugit pe fondul avansurilor pe câmpul de luptă al Ucrainei săptămâna trecută – într-un efort de a-și consolida liniile defensive slăbite.

Putin se chinuie

Chiar și după anunțul mobilizării parțiale, oficialii sunt sceptici că Rusia este capabilă să desfășoare rapid un număr mare de trupe în Ucraina, având în vedere problemele sale permanente cu liniile de aprovizionare, comunicații și moral.

În absența mai multor forțe pe care, în acest moment, pur și simplu nu le are, sursele au spus că Rusia are puține alte opțiuni pentru a respinge forțele ucrainene.

Putin „se chinuie”, a declarat John Kirby, coordonatorul Consiliului Național de Securitate pentru comunicații strategice, într-o apariție la CNN miercuri.

Armata Rusiei are „coeziune slabă a unității, dezertări, soldați care nu doresc să lupte”, a spus Kirby.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...