Cum arată „Marea Pasăre”, avionul supersonic de pasageri alimentat nuclear

Cum arată „Marea Pasăre”, avionul supersonic de pasageri alimentat nuclear

Un designer spaniol speră să facă din nou posibile călătoriile transatlantice rapide prin conceptul său de avion de pasageri care să zboare la viteze supersonice.

Designerul Oscar Vinals propune un nou model de avion supersonic pentru călătorii transatlantice

Denumit HSP (Hyper Shape Plane) „Magnavem” (Marea Pasăre) este conceput să atingă o viteză maximă de 1,5 mach (1.852 km/h) și să fie propulsat cu ajutorul unui reactor nuclear miniatural.

Cu o lungime de 70 m și cântărind 590,000 kg este dotat cu patru motoare masive și poate atinge altitudini de 15,400 m. Avionul este supraetajat și are o capacitate de 500 de pasageri.

Designerul aeronautic Oscar Vinals a explicat pentru The Sun Online viziunea sa asupra unui avion de pasageri care să fie mai rapid, mai ieftin și mai ecologic decât primul avion supersonic pentru calatorii transatlantice, Concorde, un proiect britanico-francez retras în 2003.

„Ar putea avea două punți cu o capacitate de 500 de pasageri, o clasă "Super Turist" cu un sistem modular care ar putea găzdui între 280 și 360 de locuri cu un "spațiu personal" generos între ele, o clasă Întâi și o clasă Business cu 140 de locuri, cu o priveliște uimitoare asupra cerului deasupra capului și toate răsfățurile imaginabile, cum ar fi apartamente private, băi, un spa și realitate virtuală.

Ca sursă principală de energie, HSP "Magnavem" va fi echipat cu un reactor de fuziune compact (CFR-portabil) și combustibil pe bază de hidrogen.

Avionul ar putea fi dotat cu patru motoare hibride supradimensionate alimentate cu combustibil electric-hidrogen și două motoare Ramjet.

Din pricina faptului că aproape toată tehnologia acestui concept este extrem de inovatoare, doar instituții precum universitățile și specialiștii din sectorul aeronautic s-au arătat interesați", a explicat el.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”

4 Voi vedeți ce le fac ucrainenii rușilor?

5 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?