Daniel-Constantin Horodniceanu, propus pentru funcția de șef DIICOT

Daniel-Constantin Horodniceanu, propus pentru funcția de șef DIICOT

Ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, l-a propus pe procurorul Daniel-Constantin Horodniceanu pentru funcția de procuror șef al DIICOT.

Ministrul Justiției a transmis astăzi, 09 aprilie 2015, Consiliului Superior al Magistraturii, propunerea pentru numirea în funcția de procuror șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (D.I.I.C.O.T.) a domnului Daniel Constantin Horodniceanu.

Potrivit dispozițiilor art.54 alin.1 din Legea 303/2004, procurorul șef al D.I.I.C.O.T. este numit de Președintele României, la propunerea ministrului justiției, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minimă de 10 ani în funcția de judecător sau procuror, pe o perioadă de trei ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată.

Prezentăm succint câteva elemente definitorii pentru cariera profesională a domnului procuror:

· Vechime în funcția de procuror: 16 ani, din care 6 ani în funcții de conducere;

· În prezent, procuror-șef al Serviciului Teritorial Iași – Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism;

· Experiență managerială anterioară: procuror-șef al Biroului Teritorial Iași – Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, în perioada iunie 2006 - iunie 2009, respectiv procuror - șef al Serviciului Teritorial Iași – Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism în perioada iunie 2012 - 2015;

· Formator în cadrul Institutului Național al Magistraturii în probleme de etică și deontologie profesională a magistratului; formator în domeniul ascultării copilului în cadrul procedurilor judiciare, precum și în domeniul protecției victimelor infracțiunilor de violență și trafic de persoane;

· Participare la numeroase forme de pregătire profesională organizate în țară și în străinătate;

· Cursuri postuniversitare în domeniul dreptului penal, al eticii și deontologiei profesionale a magistraților, protecției victimelor infracțiunilor de violență și trafic de persoane, infracționalității informatice, consolidării capacității sistemului judiciar din România de a face față noilor provocări legislative și instituționale;

· Autor a unor articole de specialitate juridică.

În cadrul dialogului cu ministrul justiției, domnul procuror Daniel Constantin Horodniceanu a identificat și prezentat obiective și măsuri clare și pragmatice privind eficientizarea activității structurii, dovedind abilități de organizare, comunicare, spirit de echipă și viziune strategică asupra direcțiilor de dezvoltare a DIICOT.

Ministrul justiției mulțumește tuturor procurorilor care au participat la procesul de selecție pentru ocuparea funcției de procuror șef al D.I.I.C.O.T. pentru implicarea și profesionalismul de care dau dovadă.


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”

4 Voi vedeți ce le fac ucrainenii rușilor?

5 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?