Două noi cazuri de coronavirus în România: O femeie din Timiș și un bărbat din Maramureș, care au călătorit în Italia/„Tratăm niște infecții respiratorii, nu închidem granițele, îndemnăm la calm"

Două noi cazuri de coronavirus în România: O femeie din Timiș și un bărbat din Maramureș, care au călătorit în Italia/„Tratăm niște infecții respiratorii, nu închidem granițele, îndemnăm la calm"

Două noi cazuri de infectare cu coronavirus au fost confirmate, vineri, în România, la un bărbat din Maramureș și o femeie din Timișoara, care au venit din Italia, au anunțat responsabilii guvernamentali.

În total, până acum au fost confirmate trei cazuri în România, primul fiind al bărbatului din Gorj.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Nelu Tătaru:

Avem încă două noi cazuri de coronavirus.

Un bărbat de 45 de ani din Maramureș. El e din afara zonei de carantinaj, întors în țară pe 25 februarie. El a fost la doctor în Italia, a ajuns cu febră în România, a fost internat la Clinica de boli infecțioase din Maramureș, apoi transferat la Cluj

Al doilea caz – o femeie de 38 de ani din Timișoara. A mers la Bergamo (Italia), pe 25 februarie a prezentat primele simptome. Pe 27 februarie a mers la spital, a fost testată, a mers acasă în izolare. Azi, testul său a fost confirmat pozitiv. Femeia a rămas la centrul din Timișoara, bărbatul a rămas la centrul din Cluj

Au început anchetele epidemiologice. Vor fi testate toate persoanele cu care au călătorit cei doi noi pacienți. Bărbatul a intrat în țară cu stare febrilă și a mers direct la spital.

Cele două persoane au fost în Italia în zone care nu erau cu risc.

Starea de sănătate a femeii din Timișoara este bună. Bărbarul a avut ieri un puseu de insuficiență respiratorie, a fost transferat la Cluj și este într-o situație mai bună, sub supravegherea medicilor.

La Gorj continuă anchetele epidemiologice, dar și un control al Corpului de control.

Care e concluzia la Gorj, incompetență sau rea-voință? Nelu Tătaru: Părerea mea e că sunt amestecate.

Șeful DSU, Raed Arafat:

Să lăsăm Corpul de control să verifice situația de la Gorj.

Dacă arătăm cu degetul spre personalul implicat într-o situație de criză, în curând nu vom mai avea personal care să lucreze.

Nu înseamnă că nu trebuie să sancționăm greșelile, dar să nu arătăm cu degetul spre personalul care lucrează.

La un moment dat, se va ajunge fie să izolăm total, fie să spunem că nu mai intră nimeni, nu doar din Italia. Dar nimeni nu poate să-și permită să facă asta.

Urmează să analizăm să vedem ce decizii pot fi luate legate de cetățenii care vin din zone care nu sunt cu risc.

Nelu Tătaru:

Nu e cazul să ne gândim la epidemie și la închiderea granițelor.

Doamna din Timișoara e în stare bună, domnul din Cluj a venit în insuficiență respiratorie, dar acum e în stare mai bună.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Comentator turc de la CM, schimbat în timpul meciului după ce a rostit numele „interzis” al unei legende a Turciei

2 Un stick descoperit în anusul unui agent FSB arestat de ucraineni arată cum a ajuns Ungaria un hub al spionajului rusesc

3 Medicul Iulian Juncănaru, fost concurent la Chefi la cuțite, a murit la doar 39 de ani. Cum a fost găsit

4 Foarte interesante amănunte!

5 Moment hilar în Qatar, cu doi bărbați care scot rapid telefoanele pentru a o poza pe Miss Croația | FOTO VIDEO