„Fantoma din Kiev” a fost ucis de aviația Rusiei!/Pilotul ucrainean doborâse peste 40 de avioane rusești

„Fantoma din Kiev” a fost ucis de aviația Rusiei!/Pilotul ucrainean doborâse peste 40 de avioane rusești

Maiorul ucrainean Stepan Tarabalka, pilotul militar cunoscut și ca „Fantoma din Kiev”, care a doborât peste 40 de avioane rusești, a murit în timpul unei lupte, pe 13 martie, avionul său fiind distrus de forțele ruse.

Acesta a devenit celebru în toată lumea după ce a distrus șase avioane rusești în prima zi a invaziei, după cum arăta un videoclip postat de guvernul ucrainean.

Ulterior au apărut speculații conform cărora „Fantoma din Kiev” și numărul său uimitor de ucideri ale inamicilor erau un mit creat de guvern pentru a inspira curaj în rândurile luptătorilor, scrie Daily Mail .

pilot ucrainean

Totuși, surse miliare spun că de numele lui Stepan Tarabalka se leagă recordul de 40 de avioane rusești doborâte, iar alte voci spun că ar fi vorba de mai multe.

„Oamenii îl numesc Fantoma din Kiev. Și pe bună dreptate - acest as al UAF (Forțele Aeriene Ucrainene) domină cerurile capitalei și țării noastre și a devenit deja un coșmar pentru aeronavele rusești invadatoare”, spunea guvernul ucrainean.

Maiorul Stepan Tarabalka, în vârstă de 29 de ani, tatăl unui băiețel de opt ani, pilota un MiG-29 când a fost doborât de forțele ruse, pe 13 martie.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...