„Generalul de fier” al Ucrainei dă semnalul: „Este timpul să luăm înapoi ce-i al nostru”

„Generalul de fier” al Ucrainei dă semnalul: „Este timpul să luăm înapoi ce-i al nostru”

Comandantul forțelor armate ale Ucrainei, generalul Valerii Zalujnîi, a sugerat iminența unei operațiuni majore după ce a postat sâmbătă, pe o rețea de socializare mesajul „a sosit timpul să luăm înapoi ceea ce este al nostru”.

Seful armatei Ucrainene, generalul Valeri Zalujnii

Declarația lui Zalujni a fost însoțită de un videoclip motivațional, de o calitate cinematografică, în care sunt prezentați soldați ucraineni înarmați, care se pregătesc de luptă, notează The Guardian.

Videoclipul intitulat „E timpul să ne luăm înapoi ceea ce este al nostru” reprezintă o rugăciune pentru eliberarea Ucrainei.

Textul care însoțește videoclipul cu soldați ucraineni cu tancuri Western Leopard 2 a fost inspirat de o rugăciune scrisă de Osip Masciak acum aproape 100 de ani, notează Anton Gheraşcenko, consilier în cadrul Ministerului ucrainean de Interne, pe o rețea de socializare.

Într-un mesaj scurt, dar atent chibzuit, Valeri Zalujnîi, comandantul-șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, dă de înțeles că o masivă contraofensivă împotriva ocupanților ruși ar fi iminentă. Comandantul forțelor ucrainene atașează un clip izbitor, de un minut, care pare să surprindă trupele ucrainene în timp ce se antrenează, la răsăritul soarelui.

Este, nu întâmplător, vizibilă dotarea acestora cu arme și echipamente occidentale: tancuri germane Leopard 2, blindate și tunuri americane, lansatoare Himars. Finalul este rezervat unui mesaj sfidător.

”Doamne Dumnezeule, tatăl nostru care eşti în ceruri, binecuvântează ofensiva noastră decisivă, răzbunarea noastră sacră, victoria noastă sfântă!”

"Contraofensiva are loc deja de câteva zile", a declarat consilierul şefului administraţiei prezidenţiale de la Kiev, Mihailo Podoliak într-un interviu acordat miercuri seara televiziunii italiene Rai. "Acesta este un război intens de-a lungul unei frontiere de 1.500 kilometri. Acţiunile noastre au început deja", a adăugat Podoliak.

Ucraina pregăteşte o contraofensivă pentru a elibera teritoriile ocupate de invadatorii ruşi. Reprezentanții armatei ucrainene nu au făcut publice informații referitoare la pregătirea și desfășurarea acestei operațiuni.

„Intensitatea crește”: Ucraina spune că au început primii pași în contraofensivă

Consilierul prezidențial spune că liniile de aprovizionare și depozitele sunt deja distruse pe măsură ce operațiunile preliminare încep. Operațiunile preliminare au început deja pentru a deschide calea pentru o contraofensivă împotriva forțelor de ocupație ruse, a declarat un consilier prezidențial ucrainean.

„Este un proces complicat, care nu este o chestiune de o zi sau o anumită dată sau o anumită oră”, a spus Mihailo Podoliak într-un interviu pentru The Guardian. „Este un proces continuu de desocupare și anumite procese au loc deja, cum ar fi distrugerea liniilor de aprovizionare sau aruncarea în aer a depozitelor în spatele liniilor.

„Intensitatea crește, dar va dura o perioadă destul de lungă”, a adăugat el, prezicând că, pe măsură ce contraofensiva va lua avânt, vor exista mai multe incursiuni în Rusia ale grupurilor rebele rusești, cum ar fi raidul din regiunea Belgorod de la începutul acestei săptămânii.

Secretarul Consiliului de Securitate Națională și Apărare, Oleksi Danilov, a declarat pentru BBC că mult așteptata contraofensivă ar putea avea loc „mâine, poimâine sau peste o săptămână”.

Danilov a spus că Kievul „nu are dreptul să greșească” decizia, deoarece este o oportunitate istorică pe care „nu o putem pierde”.

O perioadă lungă de vreme uscată a determinat anticiparea contraofensivei, la fel ca și incursiunea grupurilor rebele ruse susținute de ucraineană în Belgorod, posibil menite să atragă trupele și echipamentele departe de linia frontului în Ucraina.

„Cu cât Ucraina merge mai departe spre eliberarea teritoriului său, cu atât mai multe astfel de incidente vedem pe teritoriul Federației Ruse”, a prezis Podoliak. „Este o consecință obiectivă a războiului de mare intensitate care va demonstra că Rusia nu poate desfășura acțiunea militară în Ucraina și nu-și poate proteja propriile granițe.

Deoarece Rusia a pierdut deja războiul convențional, consecințele acestei pierderi se vor muta treptat pe teritoriul rus, iar guvernul federal va pierde în cele din urmă controlul asupra teritoriului său”. a mai spus Podoliak.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”

2 Voi vedeți ce le fac ucrainenii rușilor?

3 Sisteme de apărare aeriană din Crimeea ar fi fost lovite cu rachete ATACMS

4 Așa o fi?

5 Așa o fi, cum zice omul ăsta?