George Pușcaș, convocat la națională, a fost remarcat de agenția Reuters

George Pușcaș, convocat la națională, a fost remarcat de agenția Reuters

Într-un comentariu consacrat naționalei de fotbal a României, difuzat duminică, agenția britanică Reuters remarcă includerea în lotul convocat pentru meciul din preliminariile Euro-2016 cu Irlanda de Nord (14 noiembrie) și cel amical cu Danemarca (18 noiembrie) a "adolescentului George Pușcaș, un atacant de 18 ani care a impresionat la echipa de tineret a Inter Milano, înscriind 14 goluri în 6 meciuri în acest sezon și care este debutant în selecționata de seniori".

"Totuși, subliniază Reuters, Pușcaș nu este cel mai tânăr jucător din reprezentativa României. În mai, fundașul echipei Viitorul Constanța Cristian Manea a jucat 90 de minute în meciul câștigat cu 1-0 contra Albaniei, într-un amical, la vârsta de 16 ani. Federația română de fotbal a nominalizat 14 fotbaliști care joacă în străinătate, incluzându-l și pe mijlocașul de la Volin Luțk Eric Bicfalvi, care a fost convocat pentru prima oară. Echipa va fi completată cu jucători din campionatul intern, care vor fi chemați după etapa din week-end-ul viitor".

De asemenea, agenția britanică reamintește că este așteptată oficializarea nominalizării ca selecționer a lui Anghel Iordănescu, luni, într-o reuniune a Comitetului Executiv, schimbare devenită necesară după ce Victor Pițurcă a plecat în Arabia Saudită, la Al Ittihad, "pentru un contract foarte rentabil". "Sub conducerea lui Pițurcă, România a luat un start solid în calificările europene, fiind pe locul secund în grupa F, cu 7 puncte din 3 meciuri, două mai puțin decât surprinzătoarea lideră, Irlanda de Nord", conchide agenția citată.

AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro