Greta Thunberg îl ironizează pe Donald Trump: ''Relaxează-te, Donald! Relaxează-te!''

Greta Thunberg îl ironizează pe Donald Trump: ''Relaxează-te, Donald! Relaxează-te!''

Tânăra activistă suedeză de mediu Greta Thunberg l-a ironizat joi pe Donald Trump după ce acesta a cerut într-o postare pe Twitter oprirea numărării voturilor la alegerile din SUA, folosind exact cuvintele cu care preşedintele american în exerciţiu a atacat-o în decembrie anul trecut, relatează The Guardian.

"Atât de ridicol. Donald trebuie să lucreze la problema cu controlul furiei, apoi să meargă, aşa cum se făcea odată, la un film bun cu un prieten! Relaxează-te, Donald! Relaxează-te!", a scris Greta Thunberg pe Twitter, distribuind o postare scurtă şi furioasă a lui Donald Trump prin care cerea oprirea numărării voturilor.

Postarea activistei de 17 ani a devenit virală, în zece ore fiind distribuită de peste 300.000 de ori.

În decembrie 2019, după ce Greta Thunberg a fost numită 'Omul anului' de revista Time, Trump a atacat-o pe tânăra activistă a mediului, îndemnând-o să-şi rezolve "problema cu controlul furiei şi "să meargă, aşa cum se făcea odată, la un film cu un prieten".

"Relaxează-te, Greta! Relaxează-te!", a mai scris atunci Trump în postarea de pe Twitter, care începea prin a declara "ridicol" premiul acordat de Time.

Trump a numit-o sarcastic "o tânără foarte fericită care priveşte spre un viitor strălucit şi minunat", după discursul activistei din 2019 la un summit despre climă al ONU, reaminteşte USA Today.

În respectivul discurs, Greta Thunberg i-a criticat pe liderii lumii pentru că i-au "trădat" pe tineri, condamnându-i pentru lipsa de acţiune în privinţa crizei climatice. Trump a absentat de la acel summit.

În octombrie, Greta Thunberg şi-a exprimat sprijinul pentru candidatul democrat la alegerile americane, Joe Biden, care a promis că va aduce din nou SUA în Acordul privind Clima de la Paris, de unde Trump a retras Washingtonul. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...