Inteligenţa artificială, folosită pentru comentarea meciurilor de la Wimbledon

Inteligenţa artificială, folosită pentru comentarea meciurilor de la Wimbledon

Turneul de tenis de la Wimbledon va propune, prin intermediul parteneriatului său cu compania IBM, rezumate ale meciurilor comentate de softul de inteligenţă artificială IA Watson, scrie ziarul elveţian Le Matin, citat de Agerpres.

Tenis. FOTO Shutterstock

Compania IBM, care este parteneră a turneului de la Wimbledon de mai bine de 30 de ani, a anunţat că toate videoclipurile cu momentele importante ale meciurilor de la ediţia 2023, disponibile pe aplicaţia oficială a turneului londonez, vor avea comentarii generate de tehnologia de i nteligenţă artificială a IBM, AI Watson.

Propunerea vinde din dorința și cu scopul de a le oferi fanilor o „experienţă mai îmbogăţitoare", datorită familiarizării modelului cu limbajul specific tenisului.

„Noua funcţie le va oferi fanilor care urmăresc videoclipuri cu momentele importante ale meciurilor, un comentariu audio al momentelor cheie, precum şi subtitrări, pe care le pot activa sau dezactiva. Instrumentul a fost conceput pentru a oferi fanilor o experienţă mai îmbogăţitoare atunci când urmăresc momentele cheie ale meciurilor prin videoclipurile cu momente importante din aplicaţie, făcând clipurile informative şi captivante", a afirmat compania americană

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?