Interlopul Baghera, zis și Lordul Drogurilor, vrea să fie reabilitat!

Interlopul Baghera, zis și Lordul Drogurilor, vrea să fie reabilitat!

Cunoscutul interlop Scrob Sorin Sergiu, zis Baghera sau Lordul Drogurilor, considerat regele drogului Zombie din zona Turda-Câmpia Turzii - Mihai Viteazu, încearcă să obțină o rejudecare a dosarului în care a fost condamnat pentru viol.

Acum vrea rejudecarea dosarului!

Interesant este că sentința în primă instanță a fost dată de către judecătorul Cristi Danileț, de la Tribunalul Cluj. Decizia nu era definitivă și a fost atacată la Curtea de Apel Cluj, potrivit ziardecluj.ro.

Condamnarea ulterioară a venit pe fondul unui concurs de infracțiuni, dar și pe fondul unor condamnări anterioare sau eliberări condiționate, inclusiv a unor amenzi penale transformate în zile de muncă în folosul comunității, dar care nu au fost executate și s-au transformat în zile de închisoare.

Înregistrată la mijlocul lunii trecute, cerere de revizuire înaintată de „Baghera” privește soluția de condamnare la pedeapsa de 5 ani de închisoare, cu executare, primită la finele anului trecut din partea judecătorilor turdeni pentru viol, în urma căreia s-a stabilit că Scrob Sorin Sergiu ca executa un total de 13 ani 2 luni 95 zile închisoare.

”Baghera” a intrat în atenția presei în vara anului 2018, după apariția în spațiul public a mai multor tineri cu mers haotic, inconștient, în urma consumului așa-zisului ”drog zombie”, scrie Turda News

Rejudecarea dosarelor este un tertip legal la care apelează și politicienii.

Spre exemplu, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis ca dosarul fostul ministru de Finanţe, Darius Vâlcov, în care acesta este judecat pentru trafic de influenţă, spălare de bani şi operaţiuni financiare sau acte de comerţ incompatibile cu funcţiile ocupate, să fie rejudecat. Următorul termen de judecată a fost stabilit pentru data de 26 septembrie.

Tribunalul Bucureşti a dispus vineri admiterea în principiu a cererii de revizuire formulată de Bogdan Olteanu şi a dispus suspendarea executării hotărârii de condamnare la pedeapsa de 5 ani închisoare care i-a fost aplicată în 2020 pentru acuzaţii de trafic de influenţă.

Ce efecte aveau drogurile vândute de Baghera

Mai multe filmulete au surprins tineri zacand pe scaune in zona Garii ori pe bancile din parcuri, inerti si albi la fata ca niste saci cu faina, sau care se miscau de parca tocmai si-ar fi bagat degetele in priza. Altii, care stateau aplecati, fara reactie, sau mergeau cu spatele si pareau gata sa cada, de parca abia si-ar tine echilibrul pe o sarma ancorata la mare inaltime. Sau unii care aveau miscari incontrolabile, convulsive, ca si cand ar da o proba intr-un film horror despre Apocalipsa.

Campia Turzii, orasul in care drogurile Zombie "bantuie" prin parcuri sau dupa blocurile gri

Toti au ceva in comun si anume faptul ca ar fi consumat drogul K2/Zombie intrand, astfel, in atentia ofiterilor de la Brigada de Combatere a Criminalitatii Organizate si a procurorilor DIICOT Cluj care au supravegheat un an orasul inainte de a prinde si aresta doi dintre dealeri, unul fiind Baghera, zis si "lordul drogurilor".

"Nu-i mai gasesti prin centru sau pe la Gara, dar mergeti seara pe strada Otelarilor, in spatele blocurilor muncitoresti. E plin de ei acolo, drogatii, te si sperii, sunt care sunt elevi de scoala, sunt si mai mari", se plange o femeie, aflata pe strada Aurel Vlaicu, din zona centrala.

Pe Otelarilor, blocurile cu patru etaje incremenite in comunism, rezista alaturi de blocuri modernizate si vopsite in culori diverse. Un pasaj cu peretii gri din beton, coscoviti si acoperiti de graffiti, face trecerea de pe trotuar spre spatele blocului.

"Nici politia nu vine seara pe aici. Am auzit ca ce fac astia pe aici... Da, fumeaza din alea de nu mai stiu de ei. Nu ai ce iesi din bloc", sopteste o femeie, aruncand priviri rapide in jur.

Un barbat in varsta, care locuieste in zona Garii, a vazut de mai multe ori tineri aflati sub influenta substantelor psihotrope dar nu a avut curaj sa se apropie.

"Dupa ce am vazut unul din astia ziua in amiaza mare cum isi smucea mainile nu am mai avut curajul sa trec cu nepotica cu bicicleta. Nu erau beti, un betiv nu se comporta asa. Nu stii pe ce lume e si ce poate sa faca. Mai bine pastrezi distanta", afirma omul.

Cativa elevi mai mari din oras vorbesc stingheri despre fenomenul consumului de droguri. Toti stiu ca a existat, dar nimeni nu stie nimic concret. Parerea este, insa, unanima: "cine vrea sa incerce cu siguranta va gasi de unde".

"Asa, din auzite, stim de droguri, dar nu stiu pe cineva anume ca vinde", a spus un tanar.

Un coleg il completeaza precizand ca traficul de droguri nu se desfasoara, totusi, in vazul lumii, in zonele unitatilor de invatamant.

"Sa nu credeti ca la Campia Turzii iesim pe poarta scolii si putem cumpara. Nu stiu unde se vand, daca se mai vand. Cu siguranta daca au fost acele imagini cu drogati, cineva le-a vandut substantele, dar noi nu stim", a mentionat elevul. (orange.ro)


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...