Iohannis a decorat mai multe personalităţi cu ocazia Zilei Naţionale a României. Cine sunt aceștia

Iohannis a decorat mai multe personalităţi cu ocazia Zilei Naţionale a României. Cine sunt aceștia

Șeful statului a decorat, joi, la Palatul Cotroceni, mai mulţi reprezentanţi din sistemul medical şi cel de educaţie, cu ocazia Zilei Naţionale a României.

Iohannis și cei decorați de 1 Decembrie FOTO Presidency

Şeful statului a conferit Ordinul „Meritul pentru Învăţământ” în grad de Cavaler, cu ocazia Zilei Naționale a României , lui: Bita Ioan, profesor de limba franceză, Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din Iaşi; Cozma Georgeta Ileana, profesoară de limba şi literatura română, Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din Satu Mare; Croitoru Daniela-Ramona, profesoară de istorie, Liceul „Ştefan Procopiu” din Vaslui; Dudău Alexandru Cristian, director şi profesor de limba latină, Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai” din Cluj-Napoca; Huber Ştefan, profesor de fizică, Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” din Cluj-Napoca; Pătrăşcoiu Adnana Mihaela, profesoară de limba franceză, Şcoala Gimnazială „Sfântu Gheorghe” din Tulcea; Pracsiu Dan, profesor de informatică, Liceul Teoretic „Emil Racoviţă” din Vaslui; Roşan Adrian Marian, profesor universitar doctor, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, Departamentul de Psihopedagogie Specială, Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca.

Doctorul Tănase Alina Daniela, medic, director medical al Institutului Clinic Fundeni din Bucureşti a declarat în cadrul ceremoniei că exprimă un sentiment de gratitudine, în numele celor decoraţi astăzi.

„Suntem extrem de onoraţi şi bucuroşi să primim această recunoaştere a muncii şi a activităţii noastre. Corpul medical românesc şi cel didactic şi-au arătat dăruirea şi profesionalismul atât în momente de linişte cât şi de criză şi de fapt acesta este rostul, o vor face întotdeauna”.

„În ziua României întregite, aducem şi noi omagiul înaintaşilor noştri şi ducem acasă, în echipele noastre, mesajul bucuriei de azi. La mulţi ani, România! Vă mulţumim!” a transmis medicul.

Alte decizii de apreciere a muncii medicilor

Şeful statului a conferit Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” în grad de Ofiţer domnului profesor universitar doctor Constantinoiu Silviu, medic, Spitalul Clinic Sf.Maria din Bucureşti.

Preşedintele a conferit Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Cavaler: profesor universitar doctor Tănase Alina Daniela, medic, director medical al Institutului Clinic Fundeni din Bucureşti; profesor doctor Youssef Tammam, medic, Republica Italiană; profesor doctor Frigiola Alessandro, medic, Republica Italiană; Lazany Gabriel, economist, manager, Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa, judeţul Bistriţa-Năsăud; Poiană Constantin, economist, manager, Spitalul „Prof.Dr. Eduard Apetrei” Buhuşi, judeţul Bacău.

De asemenea, preşedintele a conferint Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Cavaler: -doamnei profesor universitar doctor Coliţă Anca, medic, manager general, Institutul Clinic Fundeni din Bucureşti; profesor universitar doctor Vinereanu Dragoş, medic, Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti.

Iohannis, fără un discurs de 1 Decembrie

Șeful statului a transmis un mesaj sec pe pagina sa de Facebook, unde a scris doar un „La mulți ani”. Probabil la recepția de joi seară va spune mai multe cuvinte. În schimb, mai comunicativ a fost premierul Nicolae Ciucă .

La 104 de ani de la Marea Unire, ne găsim, din nou, într-un moment marcant al istoriei noastre: un război în desfășurare la granița de Est și un obiectiv național către care ne canalizăm toată energia, aderarea la Spațiul Schengen”, a scris premierul României pe Facebook , de Ziua Națională a României, arătând că „și acum, ca și la încheierea Primului Război Mondial, principalele subiecte pe agenda națională sunt siguranța, stabilitatea și modernizarea României”.

Premierul a subliniat însă că „față de 1918, acum avem de partea noastră fonduri europene pentru reforme și dezvoltare, precum și protecția oferită de NATO, cea mai puternică alianță militară din istorie”.

Avem astăzi datoria de a depăși orice diferențe de suprafață și a ne concentra eforturile pe atingerea obiectivelor de interes național, pe bunăstarea oamenilor, pe ziua de mâine. Să arătăm că 1 decembrie este, cu adevărat, ziua unității noastre, o zi a tuturor celor a căror inimă tresaltă în fața tricolorului”, a mai transmis șeful Guvernului.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...