Kremlinul a tăiat legăturile cu Prigojin și mercenarii săi

Kremlinul a tăiat legăturile cu Prigojin și mercenarii săi

Conflictul dintre Kremlin și liderul mercenarilor ruși ai grupului Wagner, Evgheni Prigojin, se intensifică.

Șeful mercenarilor Wagner, Evgheni Prigojin/ FOTO: Profimedia

Joi, 9 martie, „bucătarul lui Putin“ a spus că a fost oprit de la toate canalele de comunicare ale guvernului rus din cauza solicitărilor sale publice pentru mai multe muniții pentru mercenarii Wagner .

„ Pentru a mă împiedica să cer muniție, au întrerupt toate liniile telefonice speciale ale guvernului din toate birourile și diviziile Wagner... și mi-au blocat toate permisele către departamentele responsabile cu luarea deciziilor”, a declarat Prigojin .

Liderul a mai adăugat că acum poate cere livrări suplimentare de arme doar prin mass-media și a promis că va acționa în acest fel.

În ultimele săptămâni, Prigojin a cerut public în mod repetat armatei ruse să ofere luptătorilor săi mai multe muniții pentru a continua atacul asupra Bahmut și chiar a acuzat direct Ministerul rus al Apărării că îi maltratează pe mercenarii Wagner.

Ministerul rus al Apărării a calificat declarațiile lui Prigojin „exaltate” și a asigurat că „voluntarii și soldații unităților de asalt” primesc „tot ce este necesar”, inclusiv muniție.

Operațiunea ofensivă a Grupului Wagner din estul orașului Bahmut pare să fi intrat într-o pauză tactică temporară și rămâne neclar dacă luptătorii Wagner își vor păstra predominanța operațională în viitoarele ofensive rusești din oraș, spune Institutul pentru Studiul Războiului în ultima evaluare.

Nu au mai fost raportate acțiuni ofensive ale luptătorilor Wagner dinspre estul Bahmutului către zona centrală a orașului de marți, când forțele rusești au capturat partea aflată la est de râul Bahmutka.

Luptătorii Wagner au desfășurat asalturi frontale extrem de costisitoare în estul Bahmutului timp de nouă luni și probabil că nu sunt pregătiți să desfășoare o traversare a râului Bahmuțka spre centrul orașului în acest moment.

Ofensiva frontală asupra estului orașului a consumat probabil o cotă semnificativă din personalul și resursele Wagner, deși nu este încă evident dacă acest efort a făcut ca ofensiva Wagner să fi trecut de punctul culminant.

Purtătorul de cuvânt al grupării ucrainene de forțe din estul Ucrainei, Serhii Cerevati, a declarat joi că un număr tot mai mare de forțe rusești aeropurtate și mecanizate nespecificate au sosit recent la Bahmut.

Venirea unui număr sporit de forțe rusești convenționale în zonă poate sugera că forțele rusești intenționează să compenseze lipsa de capacitate ofensivă Wagner din Bahmut cu noi trupe convenționale.

Este posibil ca luptătorii Grupului Wagner să efectueze, de asemenea, o pauză tactică temporară pentru a aștepta aceste întăriri convenționale rusești și pentru a se reaproviziona în vederea pregătirii unor noi operațiuni cu mare cost uman și de echipamente în centrul Bahmutului.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...