„M-a eliberat și pe mine”

„M-a eliberat și pe mine”

Internaţional ceh din 2017 şi cu peste 40 de selecţii la echipa naţională, Jakub Jankto a anunţat că este homosexual. Aparţinând clubului spaniol Getafe din 2021, mijlocaşul joacă în acest sezon în Cehia, împrumutat la Sparta Praga.

„Salut, sunt Jakub Jankto. La fel ca toată lumea, am punctele mele forte şi slăbiciunile mele. Am o familie, prieteni... Ca toţi ceilalţi, şi eu vreau să-mi trăiesc viaţa fără teamă sau violenţă, dar cu dragoste şi libertate. Sunt homosexual şi nu vreau să mă mai ascund", spuns el pe Twitter.

Jankto, 27 de ani, şi-a petrecut cea mai mare parte a carierei în Italia, în special la Udinese şi Sampdoria. „Scopul acestui videoclip este de a-i încuraja pe ceilalţi să trăiască liber", se precizează la sfârşitul videoclipului.

Interesant este faptul că Jakub a fost căsătorit cu Marketa Ottomanska până în 2021, cei doi având împreună și un copil.

„Sunt foarte mândră că a reușit să adune puterea de a ieși în față. Este primul fotbalist activ care anunță așa ceva. Toți ceilalți care au recunoscut sunt deja retrași, restul țin asta secret, le este teamă de ce va spune lumea.

Prefer să stau pe margine pentru binele copilului nostru, care va trebui să crească cu asta. Este povestea lui Jakub, dezvăluirea sa.

Când Jakub mi-a dezvăluit asta, m-a eliberat și pe mine. Acum este important doar că este în siguranță și fericit. Sunt sigură că va fi ușurat și acest lucru nu-l va mai roade pe dinăuntru”, a precizat Marketa, conform Marca.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Turcii intră surprinzător pe Autostrada Transilvania, pe tronsonul unde lucrează românii de la UMB!