Mafia PSD/Doi dintre suspecții din cazul crimei din Piața Constituției sunt CRIMINALI eliberați mai repede din penitenciar în baza legii recursului compensatoriu!

Mafia PSD/Doi dintre suspecții din cazul crimei din Piața Constituției sunt CRIMINALI eliberați mai repede din penitenciar în baza legii recursului compensatoriu!

Doi dintre cei cinci suspecți din cazul crimei din Piața Constituției au fost eliberați mai repede din penitenciar în baza legii recursului compensatoriu, au declarat pentru  G4Media.ro surse judiciare.

Cei doi suspecți erau condamnați pentru crimă la 15 și, respectiv, 17 ani și au fost eliberați în toamna anului trecut după ce și-au ispășit doar 10 și, respectiv, 11 ani din pedepse. Ei au fost ajutați de legea recursului compensatoriu să ajungă mai repede la fracția de 2/3 necesară pentru a putea fi eliberați din închisoare.

Potrivit legii recursului compensatoriu, deținuților care își ispășesc pedeapsa în condiții necorespunzătoare, adică sunt închiși în spații improprii, cu igrasie sau mai mici de 3 metri cubi/aer, li se scad 6 zile din pedeapsă la fiecare 30 de zile efectuate.

Până acum, peste 21.000 de deținuți au beneficiat de această lege care a intrat în vigoare în octombrie 2017 ca soluție pentru a stopa condamnările României la CEDO în procesele intentate de deținuții nemulțumiți de condițiile din penitenciare.

Parchetul București și Serviciul Omoruri din Poliția Capitalei au făcut astăzi 21 de percheziți în cazul crimei de duminică noaptea din Piața Constituției. Mai multe persoane au fost duse la audieri la Poliția Capitalei, printre care și cei 5 suspecți de crimă. Procurorii au indicii că victima a fost imobilizată de 4 indivizi în timp ce un al 5-lea i-a aplicat lovitura fatală.

Un bărbat a murit duminică noaptea, iar un altul a fost grav rănit, în urma unei încăierări cu bâte și săbii între două grupări interlope, în centrul Capitalei, chiar în fața Palatului Parlamentului. Martorii spun că au auzit și un foc de armă.

Cine ar fi bărbatul ucis în timpul bătăilor din Piața Constituției
 
In noaptea de 29/30 sept in Piața Constituției două clanuri rivale şi-au reglat conturile în stradă cu pistoale, topoare şi bâte, bilanțul fiind unul tragic, un mort și un rănit.

Victima este Ban Ion, de 40 ani din comuna Oinacu, județul Giurgiu, localitate situată la 5 km de muncipiul Giurgiu.

Unul dintre clanurile rivale este din comuna Oinacu și celălat din capitala, motivul răfuielii fiind acela al disputei pentru supremația pe traficul de femei si de copii in Anglia.

Conform surselor, bărbatul ucis locuia pe strada Centurii din comuna Oinacu.

Poliția Județeana Giurgiu a fost depașită total de evenimente, neavând nicio dată despre infracțiunile comise de clanul din Oinacu și nu a putut sa prevină organizarea acestei grupari violente și deplasarea membrilor ei la București pentru războiul din Capitală.

Peste 7.000 de criminali, violatori și tâlhari liberi pe străzile României. 21.049 de deținuți au fost eliberați prin recursul compensatoriu

Un răspuns oficial al Ministerului Justiției la o interpelare a deputatului PNL Florin Roman arată că până în 18 septembrie 21.049 de deținuți au fost eliberați în baza controversatei legi a recursului compensatoriu.

Dintre cei eliberați, 7003 deținuți au fost inițial încarcerați pentru fapte extrem de grave, precum crimă, viol, tâlhărie. Dintre aceștia, 943 erau condamnați pentru omor, 110 pentru act sexual cu un minor, 2.300 de deținuți eliberați mai repede după ce au comis fapte de tâlhărie, dar și 35 de persoane încarcerate pentru mită. Îngrijorător este și numărul violatorilor lăsați în libertate - 634.

Din totalul celor eliberați mai devreme din penitenciare, 1.877 persoane au fost încarcerate din nou, fie pentru că au comis noi fapte grave, fie pentru ca au fost condamnate în alte dosare. Cel mai grav este însă ca nu mai puțin de 507 infractori eliberați au comis noi fapte violente: 47 au comis omoruri și omor calificat; 357 au comis noi tâlharii; iar 47 - violuri.

Față de luna iunie, numărul celor eliberați prin recursul compensatoriu a crescut cu 3.000.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”