Mecanicul agricol Alexandru Stănescu, propus de PSD la ANRE, a fost votat în lipsă/Nu s-a prezentat la audierile din comisiile de specialitate

Mecanicul agricol Alexandru Stănescu, propus de PSD la ANRE, a fost votat în lipsă/Nu s-a prezentat la audierile din comisiile de specialitate

Comisiile reunite de industrii din Senat și Camera Deputaților au dat undă vede marți numirii lui Alexandru Stănescu în în comitetul de reglementare al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energie (ANRE), deși acesta nu a venit la audieri.

Cristina Prună (USR) a declarat pentru G4Media că președintele de ședință, Bende Sandor (UDMR), a motivat absența lui Stănescu prin faptul că legea nu prevede în mod expres prezența candidaților la funcții de conducere în ANRE.

În cele din urmă, propunerea PSD a trecut cu 28 de voturi pentru și 11 împotrivă – toate de la USR.

”În 10 minute s-a dat votul fără să îl intervievăm. O bătaie de joc la adresa românilor, deciziile comit de reglementare ANRE au impact asupra facturilor românilor și piața de energie, de miliarde de euro. În contextul actual cu creșteri de prețuri, faptul că trimitem un absolvent de mecanică agricolă nu o facă nici o diferență în viețile oamenilor”, a declarat pentru G4Media Cristina Prună.

Stănescu nu are nici o legătură cu domeniul energiei, ci s-a remarcat cu afaceri în agricultură. Fost deputat în legislatura trecută, Stănescu a fost vicepreședinte la Comisia pentru Agricultură din Camera Deputaților.

Potrivit CV-ului, a absolvit în 1986 Facultatea de Mecanică Agricolă București. Între 1986 și 1993 a fost inginer la S.C. Agromec Vișina S.A, Vișina iar între 1994 și 2012 a fost director general la S.C. Agromec Bucinișu S.A., Bucinișu.

Potrivit declarației de avere, deține mai multe terenuri agricole în Corabia, în suprafață de câtva zeci de hectare, în județul Olt.

Întrebat de ce l-a propus pe Stănescu la ANRE, în ciuda lipsei de experiență, Ciolacu a spus că acesta nu a mai prins un loc pe listele de parlamentari ale PSD. (Foto: Alexandru Stănescu mijloc- Agerpres / Alex Micsik)



Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /