Moscoviții se confruntă cu cea mai friguroasă perioadă din acest secol. Temperaturi și de minus 30 de grade Celsius

Moscoviții se confruntă cu cea mai friguroasă perioadă din acest secol. Temperaturi și de minus 30 de grade Celsius

Ger până la -26 de grade Celsius și soare vor fi prognozate pentru weekend la Moscova și în împrejurimi, iar în prima zi lucrătoare după sărbătorile de Anul Nou, temperatura va fi de -20 de grade.

Moscova se află sub zăpadă FOTO: Profimedia

Este raportarea făcută pentru Interfax de către șeful științific al Centrului Hidrometeorologic rus, Roman Wilfand.

"În noaptea de sâmbătă spre duminică vor fi între -24 și -26 de grade, iar în regiune până la -29 și chiar -30 în depresiuni. Și în timpul zilei, de asemenea, nu trebuie să vă așteptați la încălzirea vremii, deoarece valorile maxime sunt de -20 sau -22 de grade, iar în regiune până la -25 de grade. Duminică, temperaturile vor fi cu 15 grade sub cele normale. Temperaturile nocturne vor fi cuprinse între -18 și -23 de grade, până la -25 de grade în regiune și o ușoară creștere a temperaturii în timpul zilei -15 până la -18 grade, dar este totuși o vreme foarte rece", a precizat Wilfand.

El a subliniat că o astfel de vreme anormală este considerată un fenomen periculos.

O scădere bruscă a temperaturilor, după cum a precizat Wilfand, va începe de vineri, 6 ianuarie, cu temperaturi care vor coborî sub -20 de grade Celsius pe timpul nopții. Acest lucru se datorează unui proces ultrapolar rar, în care masele de aer se deplasează dinspre nord-est spre sud-vest. Astfel, regiunea metropolitană va primi aer din regiunile polare, inclusiv din Marea Siberiei de Est, precum și din Mările Laptev și Kara.

În plus, vremea va fi influențată de advecția de aer foarte rece. Toate acestea vor duce la temperaturi cu 16-17 grade sub cele normale.

"Nu trebuie să ne așteptăm ca temperaturile să crească pe 9 ianuarie, prima zi lucrătoare. Va fi o vreme foarte rece, cu temperaturi de -20 până la -25, temperaturi diurne în jur de -20, dar însorită. Ger și soare, dar nu doar ger, ci și ger foarte puternic", a adăugat Wilfand.

Marți, temperaturile vor începe să crească, dar temperaturile din timpul zilei se vor situa în jurul valorii de -15 grade Celsius.

Astfel, Moscova și zonele limitrofe Moscovei vor avea cea mai rece perioadă de cinci zile din ultimii 23 de ani ai acestui secol.

"Ar trebui să-i îndemnăm pe moscoviți să se bucure de vreme astăzi și mâine, pentru că astăzi este o iarnă atât de blândă, moderată, de -2 sau -4, ninsori slabe pe alocuri. Mâine vor fi-4 și -6 atât noaptea, cât și ziua. Înnorat, ninsoare ușoară. Este o vreme foarte confortabilă. Abia mâine, joi, temperatura se va situa în jurul valorii normale. Totuși, trebuie să precizăm că pământul va fi înghețat", a spus Wilfand.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Israelul retrage din serviciu bateriile sale de rachete Patriot. Cum explică experții decizia și ce se poate întâmpla cu ele

2 Misterul bărbatului răpit din parcarea Cortina Residence din Sectorul 1

3 Nu are noroc în dragoste și a ieșit cu 6 bărbați în 7 luni ca să-și găsească „jumătatea”

4 VIDEO „Femeile din România și cele din Italia sunt foarte diferite”

5 Basilica.ro i-a cenzurat aberațiile / PS Sebastian, Episcopul Slatinei și Romanațiului, diatribă rusofilă la adresa „Vestului imperialist” în pastorala …